Uitstraling betekent dat je echt wel authentiek overkomt zodat je woorden hetzelfde zullen zeggen als je lichaamstaal. En dan zijn ze ook wel congruent in hun denken en doen en zo kom je ook wel geloofwaardig en betrouwbaar over. Ook sta je zo open voor nieuwe ervaringen en weet je ook wat je werkelijk belangrijk vind in het leven en dan ben je je bewust van je sterke en zwakke punten door er doelgericht vanuit  te handelen. 

Uitstraling

Het hebben van de juiste uitstraling is ontzettend belangrijk omdat je dan laat zien dat je succesvol kan worden. En door daarbij authentiek over te komen laat je merken dat je goed voor de dag wil komen door jezelf op een goede manier in het openbaar te laten zien. Dan krijgt de buitenwereld een goed en positief beeld over jou en zal je dan ook de kansen en mogelijkheden krijgen om jezelf op hoog niveau te kunnen bewijzen en dan zet je alle opties keurig op een rijtje om zo tijdens het aangaan van een situatie of gebeurtenis die je overkomt de juiste keuze te maken. Daarnaast ben je dan ook wel open en eerlijk naar jezelf en anderen toe en hoe dichter je bij jezelf staat en hoe beter je kan handelen vanuit je persoonlijke waarden des te beter kan je je ook onderscheiden van de concurrenten. Zodat je dan je eigen personal brand sterk neer kan zetten en dan krijg je ook een duidelijk beeld waarom je dingen doet zoals je ze doet en daarin zit dan de magneetwerking zodat mensen de producten en diensten dan graag willen hebben die je aan hen verkoopt. Een voorwaarde van authenticiteit is dat je weet wie je bent en wat echt waarde voor je heeft en dat betekent dan dat je ook je zwakke kanten kent en deze zal accepteren maar je moet ook op een nieuwsgierige en onbevangen manier naar jezelf kunnen kijken.

Want door open te staan oor feedback zal je jezelf beter leren kennen en kan ontwikkelen en deze openheid vereist wel dat je dan overtuigd zal zijn van je eigen integriteit zodat je dan de wereld open tegemoet kan treden. Dan laat je merken  dat je de moed heb om een eigen koers te varen en je kan dan zelfstandig beslissingen nemen door me aan te passen aan allerlei nieuwe situaties. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je eigen identiteit steeds in ontwikkeling is en nooit af zal zijn en door regelmatig te reflecteren op je eigen handelen, waarden, waarheden en overtuigingen kom je erachter wat je standpunt of perspectief is. Daarbij speelt zelfvertrouwen ook een grote rol zodat je dan laat merken dat je in staat ben om je taken en werkzaamheden tot een goed einde te volbrengen en zo kan je ook wel tegenvallers makkelijk het hoofd bieden en dan voel je je beter en zal je ook een leukere uitstraling hebben. Het is ook belangrijk om uit te komen voor je mening en standpunten zodat je dan een zekere indruk zal achterlaten en dat zal dan leiden tot voldoende groei en zelfontplooiing omdat je dan voor jezelf op kan komen als een volwassen persoon.

De prestaties die je dan levert worden er dan wel gunstig door beinvloed en dat maakt je dan vrij weerbaar zodat je dan minder afhankelijk zal zijn van het oordeel van andere mensen. Dan toon je ook wel het initiatief om aan nieuwe taken te beginnen en succes schrijf ik dan toe aan mijn bijzondere talenten en vaardigheden en niet aan het toeval en je moet blijven geloven in de mogelijkheden die je hebt. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen en je mag jezelf daarbij ook nooit overschatten en als ik te maken heb met tegenwerking en negatieve emoties van anderen zal ik zeker en rustig blijven optreden. Het is verstandig om complimenten van een ander te accepteren en om te genieten van dit onverwachte cadeautje en dat vergroot dan je gevoel van eigenwaarde zodate je dan terecht zal komen in situaties die je eigenlijk prima aankan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in