Ik las net dat Facebook afgelopen week de meest bezochte website ter wereld was. Dat is toch wel opvallend als je bedenkt dat het nog maar vier jaar bestaat. Dat maakt het om verschillende redenen een heel legitieme plek om online te adverteren.

 

Redenen om te adverteren op facebook

  1. De kosten om daar nu direct te adverteren zijn lager dan bij Google Adwords en enkele andere pay-per-click (PPC) advertentiemogelijkheden.
  2. Je bereikt precies het publiek dat je wilt door op speciale doelgroepen gerichte advertenties te publiceren.

Advertenties op facebook

Als je een Facebook-account hebt, heb je gezien dat er aan de rechterkant van de pagina advertenties lopen. Dat is logisch, want zoekmachines doen hetzelfde en de mensen zijn eraan gewend op die plek reclame te zien.

PPC-adverteren is in sommige gevallen te duur geworden om nog lonend te zijn. Het lijdt geen twijfel dat internetmarketeers altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun publiek te bereiken en Facebook biedt een goed alternatief voor PPC-adverteren.

Ze zien ook steeds meer offline-bedrijven online adverteren. Veel van die bedrijven weten niet precies hoe ze daarbij te werk moeten gaan. Vaak huren ze dan een bedrijf in dat gespecialiseerd is in search engine optimization, en daarbij maken ze vooral gebruik van Google Adwords. Je zult zien dat dit type bedrijven vaker op andere plekken gaat adverteren, inclusief Facebook.

Het maken van een online advertentieplan

Als je een internetmarketeer bent, moet je echt een plan opstellen hoe je het best online kunt adverteren. Alles verandert voortdurend en wat je nu doet is in de toekomst misschien niet meer genoeg.

Het is me opgevallen dat andere internetmarketeers online adverteren heel breed benaderen. Ze hanteren bijvoorbeeld diverse van de advertentiemethoden hieronder.

  1. PPC-adverteren
  2. Artikel marketing
  3. Bloggen
  4. Videomarketing
  5. E-mail marketing
  6. Virale marketing

Bekijk eens hoeveel van deze zes manieren van online adverteren op deze lijst jijzelf toepast. Het is altijd een goed idee om een mix van gratis en betaald adverteren te doen, maar je moet proberen deskundig te worden in één vorm van adverteren, voordat je jezelf breder oriënteert.

Ik sta er altijd van te kijken als internetmarketeers iets doen als verkeersuitwisseling en dan niets anders meer doen. Er is niets mis met die strategie als je voldoende verkeer krijgt en in de kwaliteit die jij wilt. Deze internetmarketeers concentreren zich tenmisnte op één ding dat ze dan ook heel goed doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in