Consumentenbond zorgt al jaren voor onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten per jaar. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

""

Historie consumentenbond.nl:
Op 14 januari 1953 richtte J. van Benthem, B. Buitendijk en A. Thorenaar de vereniging “Nederlandse Consumentenbond”op. De vereniging “Nederlandse Consumentenbond” begon met 141 leden die iedere maand het verenigingsblad de ”Consumentengids” ontvingen. De vereniging “Nederlandse Consumentenbond” werd opgericht voor het uitvoeren van vergelijkende warenonderzoeken waarvan de resultaten voor de leden in het verenigingsblad de ”Consumentengids” werden gepubliceerd zodat de leden door het bestuderen van de testresultaten een goede afweging konden maken bij het aanschaffen van het betreffende product. Hierdoor bespaarden de leden tijd en geld.

Consumentengidsen:

Het verenigingsblad de ”Consumentengids” is in de loop der tijd steeds bekender ""geworden en heet tegenwoordig in de volksmond kortweg de ”Consumentengids”. De vereniging “Nederlandse Consumentenbond heet tegenwoordig in de volksmond kortweg de “Consumentenbond”. Op dit moment heeft de Consumentenbond ruim 550.000 leden. Naast de Consumentengids geeft de Consumentenbond ook volgende editeis uit :
* de Consumentengids Online,
* de Reisgids,
* de Geldgids,
* de Digitaalgids en
* de Gezondgids.

Daarnaast geeft de Consumentenbond o.a. de volgende boeken uit:
* Het Keuzedieet,
* Veilig eten,

* Gezond ouder worden,
* Het juiste medicijn,
* Maak uw collecties digitaal,
* PC-EHBO,
* Alles over digitale video,
* jaarboek Geld 2012,
* Belastinggids 2012,
* Belastingtips voor senioren,
* Gouden energiebespaartips,
* Alles over huishoudelijke apparaten,
* Vlekkengids,
* 1001 Reparaties in huis,
* Scheiden,
* Haal uw recht,
* Testament & overlijden,
* Samenwonen of trouwen,
* De mooiste steden,
* Testjaarboeken
* etc

Een aantal van deze boeken biedt de Consumentenbond ook als E-book te koop aan en een aantal worden er alleen als e-book aangeboden. De belangrijkste e-books die de Consumentenbond aanbiedt zijn: ""Greep op uw geheugen, Vrouw en gezondheid, Gezond ouder worden, Belastingtips voor senioren, Scheiden, Samenwonen of trouwen, Het slimme bespaarboek, Water, elektriciteit en gas, Gouden energiebespaartips, Scheiden en Haal uw recht.

Gratis gidsen voor leden:

Naast alle gidsen, boeken en e-books die de Consumentenbond te koop aanbiedt zijn er speciaal voor leden ook een aantal gratis gidsen te verkrijgen. Dit zijn De Consumentengids Auto, Minigids Fotobewerking en de Minigids Ken uw rechten als patiënt.

Beste koop app

Sinds kort is er ook een Beste Koop-app van de Consumentenbond beschikbaar. Iedereen kan hem downloaden van Itunes. Het gebruik van de  Beste Koop-app is gratis voor leden van ""de Consumentenbond. Leden van de Consumentenbond hebben via de Beste Koop-App gratis toegang tot de onafhankelijke en betrouwbare testresultaten van de Consumentenbond. Als lid log je in met dezelfde gegevens als voor www.consumentenbond.nl . Eenmaal ingelogd onthoudt de App de gegevens van het betreffende lid.

Ook als je geen lid bent van de Consumentenbond kun je gratis de specificaties en prijsinformatie bekijken. Zodra je in de Beste Koop-App testresultaten opvraagt, krijg je de mogelijkheid om tijdelijke toegang tot de testresultaten te kopen. Hiervoor moet je een toegangspas van 7 dagen kopen, dit kost momenteel €0,79 per productgroep. Je betaalt op de gebruikelijke manier via de App Store van Apple.

De “INFORMBAR” :

De Consumentenbond Informbar is een klein programmaatje (extentie) voor in de ""browser van leden van de Consumentenbond. De Consumentenbond InformBar wijst leden op hun informatie en voordelen juist op dát moment dat een lid er op internet naar op zoek is. Bekijkt een lid bijvoorbeeld in een webwinkel een tablet dan toont InformBar een melding als De Consumentenbond deze tablet getest heeft en kan het lid direct doorklikken naar de testresultaten. Maar ook bij het zoeken van een energieleverancier of verzekeraar wijst InformBar het lid op hun aanvullende online informatie en diensten. Zo maakt de Consumentenbond online shoppen voor zijn leden een stuk eenvoudiger en mis je als lid nooit meer relevante tests of lidmaatschapsvoordelen!

Bedankt voor het lezen van mijn artikel:

Graag lees ik je reactie, positief of negatief, ik waardeer elke reactie want daar leer ik zelf weer van. Vind je mijn artikel het lezen waard, stuur de link dan a.u.b. door naar je contacten. Ik wens je veel plezier met het lezen van mijn andere artikelen.

 ""M.vr.gr. Dik Laan

© Dik Laan 2011 (voor ieder gebruik van de tekst van dit artikel is toestemming nodig.

www.consumentenbond.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in