Studenten hebben over het algemeen niet veel geld om van rond te komen. ‘’Aan het einde van mijn geld heb ik altijd nog een stukje maand over,’’ is dan ook een bekende uitspraak. Maar er zijn mogelijkheden om ook met een beperkt inkomen zo veel mogelijk te doen.

Geld apart zetten

Soms heb je grote uitgaven die je eigenlijk niet kunt betalen, maar die wel belangrijk voor je zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vakantie, een nieuwe televisie of een nieuwe telefoon. Om dit te kunnen betalen, kun je het beste iedere maand een beetje geld opzij zetten. Wanneer je bijvoorbeeld in de zomer op vakantie gaat dan kun je in september al beginnen met sparen. Wanneer je iedere maand een bepaald bedrag aan de kant zet, heb je aan het einde van het jaar genoeg geld bij elkaar gespaard.

Ook voor je boodschappen bij de supermarkt kun je zoiets regelen. Start een aparte rekening voor de boodschappen en bepaal een bedrag dat je hier iedere maand op zet. Het is vervolgens een uitdaging om iedere dag zo goedkoop mogelijk te eten waardoor je aan het einde van de maand zelfs geld over hebt op je boodschappenrekening.

Kamer huren

Een groot deel van de kosten die studenten hebben zijn de kosten van de huur van een kamer. In grote steden zijn deze prijzen vaak ontzettend hoog. Het is daarom belangrijk om goed op te letten. Wanneer je het idee hebt dat je veel meer moet betalen dan je kamer waard is, dan kun je de huurcommissie inschakelen. De huurcommissie is een onafhankelijke organisatie die onderhandelt tussen de huurder en verhuurder. Zij kunnen bepalen welke prijs redelijk is voor de ruimte die jij huurt.

Bij het inrichten van je kamer kun je ook een hoop geld besparen. Informeer eerst in je omgeving of iemand nog spullen over heeft. Vaak kun je een hoop spullen gewoon gratis krijgen. Anders is marktplaats.nl een goede oplossing, zo kun je goedkoop aan tweedehands spullen komen. Bij de Ikea heb je ook een aantal heel goedkope producten.

Supermarkt

Investeer in een goede voorraadkast of een la waar je veel in kwijt kunt. Vaak hebben supermarkten aanbiedingen waarbij je meerdere producten tegelijk moet kopen. Sowieso zijn grote hoeveelheden altijd goedkoper. Hierdoor bespaar je een hoop geld. Deze producten moet je thuis natuurlijk wel kwijt kunnen.

Verder kun je geld besparen door huismerkproducten te kopen. Het is belangrijk er achter te komen welke huismerkproducten net zo lekker of goed zijn als de duurdere producten. Bij sommige producten is het verschil nauwelijks te merken, maar verschilt de prijs wel heel erg.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in