De waarde van bitcoins is de laatste tijd gestegen en steeds meer mensen kiezen ervoor om te investeren in bitcoins. Misschien wilt u ook wel investeren in deze virtuele munt. Maar hoe kunt u bitcoins kopen of verkopen? Kunt u dit het beste doen bij een bitcoin-inwisselkantoor, op een bitcoin-ruilbeurs of van persoon tot persoon? En hoe kunt u uw bitcoins veilig bewaren?

Bitcoins kopen of verkopen bij een bitcoin-inwisselkantoor

Normaal gesproken gaat u naar een bank als u uw geld wilt inwisselen, maar dit is niet het geval als u bitcoins wilt kopen of verkopen. Hiervoor dient u naar een bitcoin-inwisselkantoor te gaan. Deze kantoren zijn speciaal opgericht om bitcoins te kopen en te verkopen. U kunt vaak met Ideal betalen en in sommige gevallen kunt u het geld ook gewoon opsturen. Het is een gemakkelijke manier om te investeren in bitcoins of uw bitcoins te verkopen, maar het is niet de voordeligste manier. De bitcoin-inwisselkantoren willen namelijk wel een vergoeding voor hun diensten en daarom houden ze een percentage van de gekochte of verkochte bitcoins in.

Bitcoins kopen of verkopen op een bitcoin-ruilbeurs

Bitcoins kopen kunt u tevens doen op een bitcoin-ruilbeurs. Dit is een soort markt waar personen hun bitcoins kunnen aanbieden. Een voordeel van bitcoins kopen op een bitcoin-ruilbeurs is dat u vaak voordeliger uit bent. De organisatie zal namelijk niet een bepaald percentage van de gekochte bitcoins inhouden en het kan zijn dat de verkoper u de bitcoins voor een lagere prijs wil verkopen. Als u de bitcoins wilt kopen op een bitcoin-ruilbeurs is het wel goed om over enkele vaardigheden te beschikken op het gebied van handel. Zo kunt u de bitcoins tegen de laagste prijs aanschaffen.

Op een bitcoin-ruilbeurs kunt u tevens uw bitcoins verkopen. Ook voor de verkoper is een bitcoin-ruilbeurs voordeliger, omdat er geen percentage wordt ingehouden over de verkochte bitcoins. Daarnaast is het goed als u enige vaardigheden bezit op het gebied van handel, zodat u uw bitcoins zo duur mogelijk kunt verkopen.

Bitcoins kopen of verkopen van persoon tot persoon

Het is tevens mogelijk om bitcoins van persoon tot persoon te kopen of te verkopen. U kunt andere personen benaderen door een bericht te plaatsen op websites als marktplaats of door een advertentie te zetten in de krant of op een website. Daarnaast kunt u ook bitcoins verkopen of kopen via websites die speciaal hiervoor zijn ontworpen. Dat maakt het allemaal veel gemakkelijker. Bitcoins kopen of verkopen van persoon tot persoon is voor zowel de koper als de verkoper voordelig, omdat er geen percentage over gekochte of verkochte bitcoins wordt ingehouden door een organisatie.

Hoe kunt u uw bitcoins veilig bewaren?

Uw gekochte bitcoins kunt u veilig bewaren in een bitcoin wallet. Dit is eigenlijk een soort digitale portemonnee. U kunt ervoor kiezen om de bitcoins online of offline in een wallet op te slaan. Online uw bitcoins bewaren zorgt ervoor dat uw harde schijfruimte niet vol raakt en dat u uw bitcoins niet zomaar verliest doordat bijvoorbeeld uw pc is gecrasht. Het is echter wel zo dat u opgelicht zou kunnen worden door de organisatie die uw bitcoins bewaard of de organisatie gaat failliet en geeft u uw bitcoins niet terug. Als u uw bitcoins offline bewaart, kan een organisatie ze ook niet van u afpakken. De harde schijfruimte zal echter wel snel vol zijn en als uw computer crasht is alles weg. Daarom is het verstandig om een back-up te maken als u kiest voor een offline bitcoin wallet.

http://www.bitcoinspot.nl/hoe-kan-je-bitcoins-kopen.html
http://www.snelgeldverdienenblog.nl/bitcoin/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in