Het gebruik van apps voor tweedehands verkoop is groter dan ooit. Er zijn dan ook veel verschillende apps waar je mee kan werken, afhankelijk van het soort product dat je in de aanbieding hebt. Misschien is het je wel opgevallen dat de een er succesvoller in is dan de ander. Dit kan je natuurlijk laten afvragen wat je verkeerd doet en hoe je beter kan worden in tweedehands verkopen. Je hoeft je geen zorgen te maken, want wij hebben de nodige tips die je kan gebruiken om meer uit je mogelijkheden te halen.

De juiste prijs bepalen

De belangrijkste reden waarom het bij veel mensen fout gaat, is omdat ze de prijs niet goed weten te bepalen. De meeste aanbieders gaan net iets te hoog in de boom zitten. Natuurlijk wil je er nog wat aan overhouden, maar probeer wel eerlijk te zijn in wat je nu eigenlijk aanbiedt. Zelfs wanneer het een bekend merk of gewild item is, is de staat ervan bijvoorbeeld nog altijd een belangrijke factor. Probeer daarom vooral ook eerlijk tegen jezelf te zijn wanneer je de prijs voor het product dat je aanbiedt gaat bepalen. Dit maakt verkopen al beter bereikbaar.

Werk aan de presentatie

Een ander punt waarop het vaak misgaat is de presentatie. Je moet wel zorgen dat je goed laat zien wat je nu eigenlijk verkoopt. Een simpele foto van de voorzijde is niet voldoende. Maak foto’s uit alle hoeken en zorg ook nog eens dat deze goed duidelijk zijn. Wanneer je op deze manier je items aanbiedt, dan kunnen potentiële kopers een goede inschatting maken en is de kans dat ze bij jou willen toeslaan al direct een stuk groter. Goede foto’s stralen ook een bepaalde mate van eerlijkheid uit. Daar kan je dus je voordeel mee doen.

Een eerlijke omschrijving

Zoals gezegd is het niet zo dat je items alleen maar op basis van het merk kan verkopen. Het is ook belangrijk dat de potentiële klant weet waar hij of zij aan toe is. Wanneer je dus een omschrijving maakt van het item, wees daar dan ook wel eerlijk in. Geef de juiste gegevens over bijvoorbeeld de maat of de afmetingen. Wees ook eerlijk over de staat waarin het verkeert. Wanneer je dat doe, dan kan je er zeker van zijn dat de kansen op verkopen een stuk groter worden. Vraag hier eventueel hulp bij van iemand die beter schrijft.

De passende app

Zoals gezegd zijn er vele apps. Die werken allemaal net even anders en trekken ook allemaal een andere doelgroep. Het is daarom ook van belang om eerst goed onderzoek te doen naar het soort app dat past bij jouw items. Let daarbij ook op of de app voor jou wel de gebruikservaring biedt die jij fijn vindt. Dit kan je namelijk ook in grote mate helpen om meer succes ermee te boeken. Je kan eventueel zelfs dezelfde items op meerdere plekken aanbieden. Zo kan je zelf testen wat werkt en daar je keuze op baseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in