Met het hieronder vermelde recept bereidt u heel eenvoudig een heerlijke bouillon met pasta. Dit gerecht kan genuttigd worden voor de hoofdmaaltijd.
Voor het maken van de rijkgevulde Bouillon zijn de volgende ingrediënten en materialen nodig:
Eén ei
100 gr. bloem
100 gr. kaas (het liefste geraspte Parmezaanse kaas)
Eén lepel runderbouillon
Twee eetlepels bieslook *
Twee eetlepels verse gehakt *
Twee eetlepels basilicum*
Peperkorrel ( het liefst zwart en gemalen)
Zout
Deegroller
Kartelmesje
Diepe borden.
*Dosering voor het beste resultaat voor vier personen. Het gerecht kan uiteraard voor meerdere personen bereid worden.
Bereidingstijd
De bereidingstijd van het gerecht is ongeveer twintig minuten.
Het recept
Pak als allereerste de bloem. Zeef het product met een snufje zout boven een kom. Meng er vervolgens het ei en éénvierde deel van de Parmezaanse kaas doorheen. Kneedt nu alles totdat je soepel deeg krijgt. Bestuif het aanrecht vervolgens met bloem en rol met de deegroller het soepele deeg uit tot een dunne lap, die ongeveer drie millimeter dik moet zijn.
Pak nu het kartelmesje en snij het deeg met het mes in repen van ongeveer één centimeter lang. Vervolgens snijdt u elke reep in stukjes met een lengte van ongeveer twee centimeter. Knijp de deegstukjes in het midden tegen elkaar en breng vervolgens de bouillon aan de kook. Pak nu de pasta en kook deze iets meer dan vijf minuten. Doe dit niet langer, aangezien dan de optimale smaak van de pasta kan verdwijnen.
Roer de kruiden en de rest van de ingrediënten (gehakt, biesloos etc.) erdoor heen. Breng de soep nu op smaak. Dit wordt gedaan met zout en peper. Door het proeven van de bouillon komt u er achter of het gerecht op smaak is.
Het eindresultaat
De bouillon met de pasta is nu klaar om geserveerd te worden aan de gasten. Wij wensen u smakelijk eten!!