Restaurant ´De Gasterie´ is gelegen in het Drentse Midlaren. Het restaurant straalt een warme sfeer uit, daar de inrichting sfeervol is. De inrichting mag wel van een hoog niveau zijn, maar is dat het eten ook? Een beoordeling van dit seizoen. 

Adresgegevens 'De Gasterie'

Groningerstraat 31 
9475 PS Midlaren
T. 050-4091462
F. 0847-599660
E. info@gasterie.com

De entree van het restaurant

'De Gasterie is gelegen op een hoek in het Drentse dorp Midlaren. Nadat we de auto hadden geparkeerd op het daarvoor bestemde terrein (niet al te groot overigens), zetten we koers richting de entree. Eenmaal binnen in het restaurant werden we vriendelijk te woord gestaan door een serveerster, waarna we op zoek konden gaan naar een plekje.

De kaart

Nadat we een plaats hadden gevonden en we voorzien waren van een drankje, bogen we ons over de dinerkaart. Wat als eerste opviel is de keuze die er mogelijk is. Het restaurant biedt voldoende keuze om – zoals wij hopen- een avond lang culinair te genieten.

De keuze van het hoofdgerecht/bestelling

Uiteindelijk valt de keuze op een schnitzel met daarop allerlei garnituur. Het duurde weliswaar eventjes, maar de serveerster neemt uiteindelijk de bestelling op. Om het wachten op het diner nóg aangenamer te maken, wordt er een aperitiefje geserveerd. Wat hier jammer is, is dat het maar één voorgerecht is. Aangezien ik niet zo weg ben van hetgeen wat serveert werd, was er voor mij dus geen aperitief. 

Het hoofdgerecht

Na iets meer dan twintig minuten wachten, wordt het hoofdgerecht geserveerd. Daarbij krijgen we de keuze uit veel garnituur, inclusief bij een ieder op het bord een gepofte aardappel plus een groentetaartje. De schnitzel zelf was van goede kwaliteit. Niet te taai, maar ook niet al te mals. Precies goed dus! Ditzelfde geldt ook voor de bijgevoegde garnituur (aardappeltjes, frites en groente).

Het 'nagerecht'

Nadat het diner genuttigd was, de borden weggehaald waren en de glazen leeg, kwam de kassa in beeld. Gezien de vele glazen drinken die ik en mijn partners genuttigd hadden, verwachtte ik toch wel een redelijke rekening. Ditbleek echter mee te vallen, want voor een gezellig avondje met drie personen waren we maar rond de zestig euro kwijt.

Het eindoordeel

Voor kwalitatief eten, vriendelijk personeel en een warme sfeer ben je bij restaurant 'De Gasterie' in Midlaren aan het goede adres. Nadeel is dat het restaurant gelegen is in een bocht, waardoor je er snel voorbij rijdt. Ook het parkeerterrein is niet redelijk groot. Op een doordeweekse avond is een plekje wel te vinden, maar op feestdagen zal dit een stuk moeilijker zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in