eToro kan inmiddels het grootste online broker platform genoemd worden. Opgericht in Israël in 2007 en een hit onder zowel de beginnende als de ervaren beleggers door zijn gebruiksvriendelijke interface en de lage instapkosten.

De reden waarom eToro zo hard gegroeid is komt vooral door het grote aanbod. Zo kun je er handelen in crypto, aandelen, CFD’s en ETF’s, en is er een groot aanbod aan bedrijven aanwezig, zoals Amazon, Apple, en Tesla om er maar drie te noemen. Neem daarbij het aspect van commissie-vrije beleggingen en het mag duidelijk zijn waarom zij zo gegroeid zijn. Maar ook het social- en copytrading concept van eToro mag benoemd worden. In de social media omgeving kun je met andere brokers beleggingen bespreken. Daarnaast is het ook mogelijk mee te liften op het succes van ervaren beleggers zonder onnodig risico te lopen.

Het eToro platform gebruiken

Wanneer je wil gaan beleggen via een broker zoals eToro is het heel makkelijk een account aan te maken. Je begint met het invullen van je naam, e-mailadres en je bedenkt een sterk wachtwoord. Daarna krijg je toegang tot het demo account zodat je alvast kan oefenen. Daarna zou je nog je identiteit en woonplaats moeten bevestigen en moet je een ID-kaart kunnen laten zien samen met een kopie van je bankafschrift. Als laatste moet er ook nog een vragenlijst doorlopen worden om te testen of je genoeg van het beleggen afweet. Dit is verplicht bij elke broker.

Als je dit dan allemaal hebt gedaan is je account klaar voor gebruik en is het tijd om geld op je account te storten. Dit is belangrijk, want als er geen geld op je account staat kun je ook niet beleggen. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar, waaronder iDeal.

De betrouwbaarheid van de broker

Als je wilt gaan beleggen is het natuurlijk belangrijk dat je een broker kiest die bij jouw voorkeuren past, maar het is ook heel erg belangrijk dat de broker betrouwbaar en veilig is. Het is tenslotte geen spelletje, maar handelen met je eigen geld. eToro is al ruime tijd actief op de markt en heeft al meerdere malen bewezen dat zij zeker betrouwbaar zijn. Dit is ook duidelijk terug te zien aan het aantal gebruikers en door het feit dat ze nog steeds de grootste van Nederland zijn.

Uiteraard houdt deze broker zich ook aan de strenge wet- en regelgeving die hoort bij het beleggen en handelen. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn om een account aan te maken en kan dit gecontroleerd worden door middel van een kopie van je ID-kaart. Ook is de vragenlijst die je aan het begin in hebt moeten vullen verplicht. Hiermee wordt er getest of je genoeg van het beleggen afweet en of je de risico’s die eraan vast zitten, begrijpt. Wil je graag meer over eToro te weten komen dan kun je de eToro review 2021 lezen waarin je alle informatie over deze broker eenvoudig terug kan lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in