Nintendo heeft zijn mooiste Zelda-spel tot nu toe op 4 maart 2016 opnieuw uitgebracht in High Defenition voor de Wii U. De Limited Edition bevat de Wolf Link Amiibo en soundtracks uit het spel. Velen vragen zich af welke functies de Amiibo heeft, en in deze recensie komt u achter deze en vele andere mogelijkheden van ‘The Legend of Zelda: Twilight Princess HD’.

Na de GameCube en de Wii is de Wii U is het derde platform waar men Twilight Princess op kan spelen. En het spel is mooier dan ooit. Voor de Wii was het spel al de volgende generatie in graphics en verhaallijn, maar de HD-versie met Wolf Link Amiibo gaan nog een stapje verder.

 Graphics en verbeteringen

Het belangrijkste van een HD-remake zijn natuurlijk de graphics. Karakters als Link, Midna en Zelda hebben een mooiere aanblik dan ooit tevoren door het schitterende HD. Ook de landschappen zien er vlekkeloos uit en het is heerlijk om opnieuw door het Hyrule Field te galopperen met het paard Epona. Veel karakters hebben nu ook veel meer details, zoals King Bulblin wiens gezicht er nu nog angstaanjagender uitziet dan eerst. Midna’s uiterlijk is erg verbeterd met de vele details op haar masker en de helm van Zant ziet er ook erg realistisch uit. Verder is het spel over het algemeen minder donker en zijn de puzzels in de tempels duidelijker zichtbaar.

De graphics hebben een paar minpuntjes. Zo hapert het beeld af en toe wanneer er te snelle bewegingen worden gemaakt, bijvoorbeeld bij het binnentreden van King Bulblin in de Ordon Spring. Ook is het af en toe bibberen van de karakters niet helemaal geoptimaliseerd en ziet het er soms wat onnatuurlijk uit. De mogelijkheid om te vissen in de lava is ook niet verwijderd.

 Toevoegingen aan het spel

De toevoegingen aan het spel zijn niet gigantisch, maar wel geestig. Zo zijn er nu ‘stamps’ (stempels) te vinden in schatkisten door het hele spel die kunnen worden gebruikt op Miiverse. Deze stamps zijn leuk om te verzamelen en te delen. Wanneer Links portemonnee vol zit, zullen de Rupees niet teruggelegd worden in de schatkisten die hij opent, zoals in de Wii en GameCube versie. Er kunnen nu wel meer Rupees gehouden worden dan eerst, nu is de standaard maximale hoeveelheid namelijk 500 in plaats van 300. Een grotere capaciteit voor Rupees kan later in het spel gevonden worden.

De Tears of Light die verzameld moeten worden zijn verminderd met vier, zo hoeven er nu nog maar twaalf Tears gevonden te worden in plaats van zestien. Ook dit is een aangename wijziging in het spel. Met de Wii U Gamepad is er de mogelijkheid om met één klik in een wolf te veranderen zonder dat het noodzakelijk is te spreken met Midna. Dit zorgt voor een versoepelde gameplay.

Een belangrijk detail is dat de hele wereld gespiegeld is tegenover de Wii-versie. Het voordeel is dat Link nu wél linkshandig is, maar het nadeel is dat spelers die gewend zijn aan de wereld van de Wii erg verward zullen zijn in het begin. Hier wende ikzelf echter snel aan.

Limited Edition

De Limited Edition bevat de Wolf Link Amiibo en een aantal soundtracks van het spel. Deze zitten verpakt in een mooi geïllustreerde doos. De soundtracks vallen helaas een beetje tegen, zo zijn ze niet reorchestrated (verbeterd met een orkest), maar komen rechtstreeks uit het spel. Ook staan er in totaal maar twintig soundtracks op. Het omhulsel van de CD is echter wel erg mooi gedecoreerd.

De Wolf Link Amiibo is op zichzelf al een leuke toevoeging om te hebben. Zijn functies zijn niet zo uitgebreid, maar wel leuk om te gebruiken. Zo is het mogelijk om met deze kleurrijke Amiibo de Cave of Shadows te ontgrendelen. Dit is een korte tempel die erg lijkt op de ‘Cave of Ordeals’, maar deze tempel moet volledig voltooid worden in wolf-vorm. De beloning voor het voltooien van de tempel is aangenaam en dus is het kopen van de Limited Edition wel aan te raden.

Kortom

Ondanks een paar kleine aanmerkingen is ‘The Legend of Zelda: Twilight Princess HD’ over het algemeen een hele goede en mooie game. De Limited Edition is voor de echte fans heel fijn om te hebben en de Wolf Link Amiibo biedt voldoende nieuwe gameplay. Bedankt voor het lezen van deze recensie, ik hoop dat u er wat aan gehad heeft. Als u me nu even wil excuseren, ga ik verder met het breken van pottten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in