Ik was benieuwd of de couperose crème van Dr. van der Hoog de roodheid in mijn gezicht zou verminderen. Na enkele weken de crème te hebben gebruikt, is het resultaat zichtbaar.

Wat is het?

Een verzorgende, kalmerende gezichtscrème met plantaardige bestanddelen. De crème zit in een tube van 20 ml.

Waarvoor is het bedoeld?

De gezichtscrème is speciaal bedoeld voor de huid met couperose. Hierbij zijn kleine rode adertjes zichtbaar, meestal op de wangen en neus. De huid is vaak rood. Externe factoren kunnen de roodheid verergeren. Denk hierbij aan temperatuurwisselingen, zon, alcohol, warme dranken, heet douchen en stress.

Hoe werkt het?

De crème versterkt verzwakte adertjes en laat ze tot rust komen. De natuurlijke extracten die in de crème zijn verwerkt, kalmeren de gevoelige huid. De verpakking vermeldt de volgende bestanddelen: muizendoorn, hydrocotyl (waternavel plant), goudsbloem, paardenkastanje en zoethout. Er wordt niet beloofd dat de couperose verdwijnt. Wel dat de crème bij regelmatig gebruik een kalmerende en stabiliserende werking heeft.

Wat is het resultaat?

Zelf heb ik een lichte vorm van couperose. Na een aantal weken deze crème dagelijks te hebben gebruikt, zie ik effect. De huid oogt kalmer en minder rood. Het is een fijne zachte crème die verzorgend aanvoelt, niet vet of plakkerig. De geur is een beetje houtachtig. Ik krijg er geen puistjes van zoals bij andere crèmes wel eens het geval is. Ik blijf wel uit de volle zon, of gebruik bij blootstelling aan veel zon een speciale gezichtszonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Eindoordeel

Ik vind het een fijne, goed werkende crème. Mijn huid ziet er na een aantal weken duidelijk rustiger en minder rood uit. De couperose verdwijnt niet, maar dat werd ook niet beloofd. De rode adertjes lijken minder aanwezig.

Waar te verkrijgen

De couperose crème van Dr. van der Hoog is bij allerlei drogisterijen verkrijgbaar. Je kunt hem ook bestellen via internet.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in