Insidious is een horrorfilm uit 2010. Deze is redelijk goed ontvangen, maar is de film wel echt de moeite waard, of is het er weer eentje uit een rij van velen? Lees hier een beoordeling van de film.

Algemeen

  • Film gemaakt in: 2010

  • Land van herkomst: Verenigde Staten

  • Regisseur: James Wann

  • Acteurs: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins

Insidious

Deze film gaat over een gezin dat naar een nieuwe woning verhuist. Vrijwel meteen gebeuren er vreemde dingen: boeken belanden zonder aantoonbare reden op de grond en Renai, de moeder van het gezin, hoort iemand door de babyfoon, maar vindt uiteindelijk niemand wanneer ze gaat kijken. Tot overmaat van ramp raakt Josh en Renai’s zoon Dalton in een coma na een val van een ladder. Gek genoeg kunnen de doktoren niets vinden, maar één ding weten ze zeker: zijn val heeft er niets mee te maken. Ondertussen gebeuren er steeds vreemdere dingen in huis, totdat Renai er genoeg van heeft en Josh overtuigt dat ze moeten verhuizen.

Maar de problemen zijn nog niet voorbij en lijken zelfs steeds erger te worden. Josh’s moeder, Lorraine, haalt er iemand bij die hen kan helpen. Een verborgen verleden wordt onthuld om Dalton te kunnen redden, maar wat als het te laat is? Renai kan alleen maar hopen dat iedereen hier heelhuids uit komt.

Mijn mening

Ik hoorde veel goeds over deze film en, nieuwsgierig geworden, besloot ik hem ook eens te kijken. In eerste instantie leek het een typische film over geesten en ik verwachtte iets als Poltergeist of Paranormal Activity. Van deze films heb ik erg genoten, maar nog een film die precies hetzelfde vertelt, leek me onnodig. Gelukkig bleek al snel dat ik het helemaal verkeerd had en dat deze film wel originaliteit bevat en op bepaalde momenten zelfs echt eng is.

Er wordt weinig gebruik gemaakt van goedkope schrikeffecten; het is meer het idee dat er iets niet in orde is dat het zo eng maakt. Tegen het einde zat er een stuk in waar ik minder van onder de indruk was en het verhaal leek te leiden naar een cliché einde zoals ik al vele malen eerder had gezien. Ook hier had ik het gelukkig fout, want dat zou zonde zijn geweest van de rest van de film. Sterker nog, het einde schokte me en dagen later krijg ik er nog steeds kippenvel van.

Het is een redelijk simpel verhaal, als je er goed over nadenkt, maar zeker de moeite waard voor de horrorliefhebber. Ondanks dat gelijksoortige verhaallijnen al vaker zijn gedaan, geeft deze film nog net wat extra's. Je kunt er nog dagen van nagenieten.

http://www.imdb.com/title/tt1591095/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in