In de Shopaholic-serie zijn inmiddels zes boeken uitgegeven. Je wordt meegesleept in het leven van Rebecca Bloomwood die nogal koopverslaafd is.

Over de schrijfster Sophie Kinsella

Sophie Kinsella (geboren op 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-serie. Zij is een pseudoniem van Madeleine Wickham. Ze heeft eerst muziek gestudeerd aan het New College in Oxford. Al snel is zij overgestapt naar de studie politicologie, filosofie en economie. Daarna is Madeleine gaan werken als lerares en financieel journalist.

Toen Madeleine Wickham 24 jaar was, schreef ze onder haar eigen naam haar eerste roman (The Tennis Party). 

Madeleine is getrouwd en woont samen met haar man en twee kinderen in Surrey.

Shopaholic

Deel 1: Shopaholic!

Rebecca Bloomwood is gek op shoppen. Ze is als journaliste werkzaam bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Ze geeft mensen advies over hoe ze hun geld verstandig moeten investeren terwijl haar eigen leven financieel gezien een puinhoop is. Ze zit diep in de schulden en ze ontvangt allerlei brieven van de bank dat ze haar schulden moet terugbetalen. Ze doet net of ze de brieven nooit heeft ontvangen en steekt haar kop in het zand. Rebecca heeft veel fantasie en denkt dat ze ooit de loterij zal winnen waarmee ze haar schulden zo kan afbetalen en uit de financiële problemen is. 

Deel 2: Shopaholic! in alle staten

Rebecca werkt nu bij de televisie en geeft daar mensen advies over hoe ze hun geld zo goed mogelijk kunnen besteden. Rebecca heeft haar financiële situatie beter op orde en heeft haar schulden afbetaald. Ze is vastbesloten uit de schulden te blijven en haar leven te beteren en alleen te kopen van ze echt nodig heeft. Haar vriend Luke moet op zakenreis naar Amerika en Rebecca gaat mee! Op naar het paradijs van winkels. Overal is het uitverkoop en die broek en schoenen waren toch echt een noodzaak! Binnen no-time belandt Becky weer in de schulden. Ze staat overal rood en heeft geen cent meer waardoor haar relatie met Luke aan een zijde draadje hangt.

Deel 3: Shopaholic! zegt ja

Becky en Luke gaan trouwen! Er moeten heel veel dingen geregeld worden voor deze droomdag! Alles moet natuurlijk tot in de puntjes perfect zijn, de jurk, de trouwlocatie, de uitnodigingen en niet te vergeten de huwelijksreis. Er moet dus weer flink geshopt worden.

Deel 4: Shopalicious!

Bekcy en Luke zijn op huwelijksreis geweest. Ze zijn in veel verschillende landen geweest. En natuurlijk kon Becky het niet weerstaan op uit ieder land een souvernir mee te nemen. Het is immers zonde als je ergens bent geweest en niets meeneemt! Eenmaal thuis gebeurt er iets…Becky blijkt ineens een zus te hebben waar ze het bestaan niet van wist! Nu kunnen ze gezellig samen gaan winkelen! Het komt tot een ontmoeting maar het is niet helemaal wat Becky van haar verwacht had…

Deel 5: Shopaholic en Baby

Becky heeft een carrièreswitch gemaakt. Ze werkt nu als personal shopper bij een warenhuis in Londen. Een absolute droombaan voor haar. Er gebeurt iets ongelooflijks… Becky is zwanger! Toch raakt ze weer in de financiële problemen als ze ontdekt dat shoppen helpt tegen misselijkheid. Hun baby moet natuurlijk niks te kort komen en ze ontdekt een hele nieuwe wereld in de babyspullen.

Deel 6: Mini Shopaholic

Becky en Luke zijn helemaal gelukkig met hun dochtertje Minnie. Inmiddels is ze twee jaar en de opvoeding valt hun zwaar tegen. Omdat Luke altijd aan het werk is, komt de opvoeding vooral op Becky neer. Ze verwent Minnie met dure merkkleding en hun dochter is van alle gemakken voorzien. Ze besluiten een persoonlijke nanny te nemen die Minnie kan opvoeden. Maar na één dag is die alweer vertrokken. Overal waar Becky met haar dochtertje komt, wordt het een puinhoop. Becky organiseert een surpriseparty voor de verjaardag van Luke (die zijn verjaardag nooit viert). Hij heeft een zware tijd achter de rug door het overlijden van zijn stiefmoeder dus Becky wil hem verrassen. Helaas dreigt alles weer volledig uit de hand te lopen…

 "Mini

 

 

 

 

 

Gepubliceerd onder de naam Sophie Kinsella

 • 2000 Shopaholic!
 • 2001 Shopaholic! in alle staten 
 • 2002 Shopaholic! zegt ja
 • 2003 Hou je mond 
 • 2004 Shopaclicous! 
 • 2005 Aanpakken! 
 • 2007 Shopaholic & Baby 
 • 2008 Ken je me nog? 
 • 2009 Confessions of a Shopaholic
 • 2009 Wat spook jij uit?
 • 2010 Mini Shopaholic

Mijn mening

Ik heb alle delen van de Shopaholic-serie gelezen en vond ze helemaal geweldig! Je wordt helemaal meegesleept in het hillarische leven van Becky. Gedurende het hele verhaal volg je de boeiende en goed uitgewerkte karakters van Rebecca, Minnie, Luke, Suze, Jess & vele anderen. Als ik eenmaal aan het lezen was, kon ik niet meer stoppen! De boeken zijn op een superleuke manier geschreven. Ik lag vaak hardop in een deuk van het lachen. Zeer fantasierijk en humuorvol! Ik wil de boeken aan alle vrouwen (en mannen) die van shoppen houden aanraden! Ik wens jullie alvast veel leesplezier!

http://www.sophiekinsella.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in