Bijna 89 jaar ben ik nu en al zeg ik het zelf, nog prima van lijf en leden. Helaas woon ik alleen omdat ik mijn vrouw verloren heb, nu al weer 5 jaar geleden, maar ik red me prima. Alles doe ik nog zelf in en rond het huis, alleen de ramen worden voor me gelapt.

Alleen

Kinderen heb ik niet. Onze dochter is helaas met 7 maanden aan difterie overleden en er zijn er nooit meer bijgekomen. Gelukkig had ik broers en die kregen wel kinderen. Op dit moment ben ik de enige van de broers die nog over is. Zowel mijn oudere als mijn jongere broers zijn allemaal al overleden. Dat is jammer van ouder worden, regelmatig valt er weer iemand weg die je kende, het kringetje om mij heen wordt steeds kleiner.

Moederdag

Kortgeleden was het Moederdag en ik had me bedacht dat ik wel eens mijn schoonzuster kon bezoeken. Deze jonge vrouw was onlangs 70 geworden en daar kon ik helaas niet bij zijn. Ze gaf een feestje in een zaal maar ik rijd niet meer in het donker. Ik had haar zoon, mijn neef, gevraagd om mij te halen en te brengen, maar dat wilde hij niet. Toen ik het ter sprake bracht  zei mijn schoonzus doodleuk: “je had toch ook een taxi kunnen nemen”. Weet ze wel wat dat kost!

Verjaardag

Volgend jaar hoop ik 90 jaar te worden. Ik denk dat ik een feestje ga geven. Ik weet dat niet iedereen deze leeftijd haalt, daar mag ik dus wel extra aandacht aan schenken. Wel even kijken wie ik uitnodig, ik ga niet zomaar iedereen erbij halen! Ik moet ook al familie uit het buitenland over laten komen. Weet je wel wat dat kost!

Zelfstandig

Had ik al gezegd dat ik alles in huis nog zelf doe? Zelfs mijn overhemden strijk ik zelf. Zo nu en dan ben ik aan iets nieuws toe, wanneer een kledingstuk door het dragen kapot is gegaan. Maar ik kijk wel waar ik het koop. In ons dorp zijn de winkels zo duur! Het liefst draag ik een overhemd met een spencer. Dat staat netjes en gekleed. Kijk, deze heb ik een aantal jaren geleden nog gekocht voor € 25, -. Mooie, frisse kleur en wat belangrijk is: met een diepe V-hals. Tegenwoordig zitten ze zo hoog! Een mens zou er door stikken zo strak. En die prijzen, belachelijk. Weet je wel wat dat kost!

Eten

Mijn schoonzus heeft me lekker een borrel ingeschonken en kaas en worst gesneden. Vooral worst vind ik lekker. Ik kook trouwens niet meer zelf, dat is me teveel moeite. Nee, ik heb geregeld dat ik dagelijks mijn eten via een restaurant uit de buurt krijg. Hoef ik er zelf niets voor te doen en het smaakt me prima. Nu heb ik zelfs af en toe een heerlijk biefstukje! Altijd prima en het scheelt met de boodschappen. Hoef ik niet zo te sjouwen. Dat is beter dan die magnetronmaaltijden die ik in de diepvries moet bewaren. Daar is toch niets aan. En weet je wel wat dat kost!

Het afscheid

Zo, tijd om te gaan, voordat het straks weer donker wordt. Ik heb mijn borreltjes op, de kinderen van mijn neef gezien. Goeie grutten, wat zien die jongelui van tegenwoordig eruit! Dat meisje van 14 lijkt wel 18 en die jongen, wat een grote beer! Ik wordt door mijn neef naar mijn auto gebracht. Die doet al 20 jaar trouwe dienst en er staat nog maar 60.000 km op de teller! Die kan nog wel even mee. Zo, achteruit de parkeerplaats af, wat staat mijn neef daar nu te gebaren, die stoeprand had ik wel gezien. Verdorie, dat kind op die fiets, uitkijken meisje! Straks krijgen we ongelukken en een nieuwe auto, weet je wel wat dat kost!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in