Audi R8. Misschien kent u hem wel, die lange, brede lage, platte supersportwagen van het merk met de vier ringen. Audi, heet dat merk. Een 'oooo- wagen' zegt mijn vrouw altijd, doelend op de 4 ringen die naast elkaar op boeg en steven staan.

Verklede Lamborghini

Eigenlijk is die Audi R8 een verantwoorde vorm van een Lamborghini, door kenners ook wel 'Lambo' genoemd. Zo'n Lambo is een gemeen uitziend scheurijzer uit Italië. Je kunt er de boodschappen niet mee doen, maar je er kunt wel heel snel mee naar de Aldi rijden. En mocht u ooit in het gelukkige bezit zijn van genoeg geld om de keuze te moeten maken: een Audi voor de Aldi staat beter dan een Lambo. Het is maar dat u het weet.

Audi is saai

Lamborghini is een paar jaar geleden opgekocht door het, tot dan toe, erg saaie merk Audi, dat daarmee in één klap een heleboel toptechniek in huis haalde. Want technisch waren ze goed, die Lambo's. Maar ze vielen wel snel uit elkaar. Die saaie Audi's hadden van dat laatste geen last, en de combinatie Audi-Lambo is een heel goede gebleken. Nu heb je saaie auto's die heel snel zijn, zoals de R8. En er zijn Snelle auto's die niet meer uit elkaar vallen, zoals de Lamborghini's.

Toen het nog te doen was

In het verleden heb ik een paar jaar privé in Audi's gereden. Dat was in de tijd dat je met negentig PK nog goed uit de voeten kon. Logisch, want de auto's wogen net iets meer dan 900 kilo, en dan wil dat wel vooruit. Lamborghini's hebben nooit op mijn boodschappenlijstje gestaan, maar Audi's waren wel betaalbaar, zeker als tweedehandsje.

Stom design

Maar het gaat hier over de R8, die platte kar. Nou, ik heb me toch lang weten in te houden hè? Maar nu gaat dat niet meer; ik móet iets kwijt over het design. De R8: Wat is-tie laag. Wat is-tie plat. Wat is-tie snel en wat is-tie goed. Maar wat is-tie lelijk! Spuug, spuug, spuug. Welke gek gaat er nou voor zo'n bedrag rondrijden met een grote zwarte plank op de zijkant. Waarom zit die plank daar eigenlijk? Volgens mij om de aandacht af te leiden van de mislukte achterkant. Maar je mag van Audi ook een aluminiumplank op de zijkant laten schroeven. Big deal, scheelt niks. Ik zou zeggen, verbeter het ding door die plank uit te voeren in schoolbordenzwart. Dan kunnen je kinderen er nog iets mee.

Goed, saai en lelijk: typisch Audi.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in