Een jonge vrouw droomt van een grootse carriére. Maar wordt ze gelukkiger van: haar dromen of haar carriére?

Er was eens een meisje, Blanca genaamd, dat graag droomde. Ze droomde van alle spannende dingen die ze in haar leven zou doen: een goede opleiding volgen, een belangrijke baan krijgen, heel veel mensen gelukkig maken en daardoor zelf ook heel gelukkig worden. Als je krachtig genoeg droomt, dan komen je dromen vanzelf uit, had een wijze vrouw Blanca ingefluisterd.

De moeder van Blanca zag hoe haar dochter droomde en gelukkig was. De moeder zag met toenemende jaloezie hoe haar dochter goede punten haalde op school en tegen iedereen even aardig was en daardoor heel veel mensen gelukkig maakte. Met gekromde tenen dacht ze aan de dag dat haar dochter zou afstuderen en op zoek zou gaan naar een goede baan. Een na lang peinzen bedacht de jaloerse moeder een list.

Head hunter

Op het feest na de diploma-uitreiking stelde de jaloerse moeder Blanca voor aan een head hunter. Die head hunter beloofde Blanca een zeer goede baan en een gouden toekomst. Blanca, die nog nooit een reden had gehad om iemand niet te vertrouwen, ging de volgende dag met de head hunter mee naar een belangrijk kantoor dat werd gerund door zeven vennoten. Die vennoten vielen als een blok voor Blanca en gaven haar een goede baan. Blanca werkte keihard en droomde hoe haar baan steeds beter werd. De vennoten waren erg tevreden en lieten Blanca steeds belangrijker werk doen.

Toen de jaloerse moeder hoorde van het succes van haar dochter, knapte ze bijna uit elkaar. Ze richtte al haar woede op het bedenken van een plan om Blanca een lesje te leren.

Wijze vrouw

Op een dag toen Blanca net zat te dromen over hoe het zou zijn als ze vennoot zou worden bij het kantoor, kwam een knappe zakenvrouw binnen. "Meisje", sprak de zakenvrouw op vertrouwelijke toon, "ik weet dat jij graag naar de top wil. Ik kan je het laatste zetje geven." Blanca was even verbaasd over het aanbod, maar ze had al eerder vertouwd op de raad van een wijze vrouw, dus waarom nu niet ook?

De knappe zakenvrouw, die was ingehuurd door de jaloerse moeder van Blanca, gaf het meisje een stevige zet omhoog. Met een enorme klap stootte Blanca toen haar hoofd tegen een onzichtbaar glazen plafond. En ze viel bewusteloos op de grond.

Gelukkig

Jaren zijn verstreken en Blanca is nog steeds niet bijgekomen. Af en toe komen de vennoten langs, zitten rond haar bed en plengen een paar tranen. Heel soms komt een knappe dokter aan haar bed en probeert haar wakker te maken. Maar altijd tevergeefs. De moeder, die nu niemand meer heeft om jaloers op te zijn, is aan de drank geraakt.

En Blanca? Die droomt nog steeds en is gelukkig.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in