Aan ieder van mijn auto's bewaar ik herinneringen. Mijn derde auto was een NSU 1200C: 'de NSU met de lange neus.'

Lol eraf 

Mijn eens zo trotse Dyane was, na een aanrijding met een Opeltje Kadett, niet meer wat het geweest was. Voor de A-stijl was al het blikwerk nieuw en gespoten in een iets afwijkende kleur. Na de A-stijl was alles zoals het altijd was geweest en dat zag er toch wat bleker uit. Ik was er niet langer blij mee; de lol was eraf.

Rammelen 

Behalve het duidelijke kleurverschil was er ook een irritante rammel in de auto ontstaan, of liever: onder de auto. Bij iedere veerbeweging, en een Dyane had er nogal veel, klonk er gebonk en andere narigheid uit het vooronder. Op weg naar mijn vakantiecamping in Friesland besloot ik dat ik daar genoeg van had.

Inruilen

Ik was het ding zo zat dat ik in een klein plaatsje waarvan me de naam inmiddels helaas is ontschoten, de gele Dyane inruilde tegen een NSU 1200C. Van een oud vrouwtje geweest en inderdaad, er mankeerde niets aan. Geen krassen, geen deuken en geen rammels. En na een proefritje was ik helemaal óm: wat ging dat ding hard!

Pimpen 

Eenmaal weer thuis was iedereen verrast dat ik met een andere auto thuiskwam dan waar ik mee was vertrokken. Dat vond men nogal 'wild'. En een paar maanden later vond men het nog veel wilder: ik had de bumpers en de nepgrille eraf gehaald; al dat chroom was voor ouwe mensen vond ik. Omdat ik in die tijd altijd alleen maar hard reed had de motor wat extra koeling nodig. Daarin had ik voorzien door twee gaten in de motorkap te zagen en er roostertjes bovenop te schroeven. Helemaal af werd de auto met een paar oranje sportstrepen en tenslotte had ik er nog een dubbele sportuitlaat onder gemonteerd. Vrooááp!

Hoeken

Doordat de vrij sterke motor achterin was gemonteerd was het kinderlijk eenvoudig om de auto in elke bocht dwars te gooien. Maar nadat ik er hele goedkope banden onder had gemonteerd, banden met veel profiel maar weinig grip, kon ik ook in de stad 'hoeken'. Omstanders vonden het maar irritant, maar ik genoot elke meter van mijn 'mini-Porsche'. Die had immers ook de motor achterin.

Afgeragd

Ik was er na een jaar achter dat dit gedrag niet goed was voor mijn scheurijzer. Er ging ook wel eens wat mis dus een jaar na aankoop zat de auto vol deuken, krassen en had ik zelf al startmotor, dynamo, kofferklep en remmen vervangen. Op naar de volgende auto!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in