Met de veranderingen die de lente brengt, passen we ons positief aan aan de veranderingen in onze omgeving en onze gezondheid. De lente is vol van transformaties. De temperatuur stijgt tot een aangename warmte, het tegenovergestelde van Moeder Natuurs laatste paar maanden van kou en bevriezing. De bladeren die we zagen vallen en bloemen die verwelkten, zijn nu in de maak om weelderige, groene, perfecte planten te worden. 

Geen excuses

""
De feestdagen zijn voorbij … Niet meer die calorierijke voedingsmiddelen, geladen met koolhydraten en verzadigde vetten, die oma gemaakt heeft voor de kerstdagen. Geen excuses meer om het joggen uit te stellen, want de wegen zijn niet meer bedekt met sneeuw of ijs. Als de lente begint is het over met het luieren in de winter. Dat nieuwjaarsvoornemen om resoluut naar de sportschool te gaan moet uitgevoerd worden, zodat u zeker weet dat uw bikinilijn op tijd terug is voor uw strandvakantie. Niet meer loungen op de bank en de hele dag naar voetbal liggen te kijken – in het voorjaar kunt u uw vrienden verzamelen in het park voor uw eigen spel.
 

 

Allergie

Voor degenen onder ons met een allergie, de lente is ook een wake-up call voor ons immuunsysteem. Het steeds veranderende weer en de pollen in de lucht zorgen ervoor dat de allergie geteisterde bevolking met lopende neuzen en keelpijn lopen als ze niet voorbereid zijn. Om te vechten tegen deze transformaties die ons lichaam negatief benadelen, is het van essentieel belang om vitamine C aan te maken en allergiegeneesmiddelen met anti-histaminen te nemen. Vooral in de maanden mei tot en met september zijn er bijzonder veel pollen in de lucht. Gelukkig neemt de allergie af naarmate we ouder worden. Vanaf 40 jaar hebben niet veel mensen nog last van hun allergie.
 
Degenen die weten dat hun immuunsysteem schommelt tijdens het voorjaar zijn meer geneigd om zich te beschermen tegen alle bedreigende situaties. De lente is een seizoen dat u qua weer in het ongewisse laat tussen de winter- en de zomermaanden. U moet rekening houden dat u een paraplu, regenjas of jas meeneemt in uw auto zodat  voor welke grillige weersomstandigheden dan ook voorbereid bent.
 
Hoewel deze veranderingen frustrerend en vermoeiend kunnen zijn voor uw gezondheid en uzelf, zijn ze goed voor de economie. Bent u met het oog op al uw allergie remedies klaar voor het voorjaar? In het voorjaar gaan we ongeveer om de week naar de lokale apotheek voor aanvullende middelen wanneer we ons wat minder voelen. Ik ben ook geneigd om veel meer reizen naar de wasstraat om alle pollen van mijn voorruit te krijgen.

Nieuw begin

""

Het voorjaar kan dan wel zijn nadelen hebben voor de gezondheid met fluctuerende allergieën, maar over het algemeen is het een positief seizoen met een nieuw begin in het weer, de landbouw en zelfbewustzijn om te zorgen voor onszelf en onze omgeving. Om dezelfde reden zijn we zuinig op onze lichamen, onze aarde en het milieu, welke voortdurend toezicht en de grootst mogelijke zorg nodig hebben. De lente helpt ons om de lessen te realiseren, waarin we het belang leren van het omarmen en aanpassingen aan de veranderende tijd.
 
 
Ook schrijven en geld verdienen bij Todio? Doe met ons mee en meld je hier aan.
 
 

www.e-gezondheid.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in