Een stedentrip in Europa is een leuke manier om een andere stad te leren kennen. Er zijn genoeg steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kunt dicht bij huis blijven en een stad in één van onze buurlanden Duitsland of België bezoeken. Je kunt ook het vliegtuig pakken om naar Spanje, Italië of Zwitserland te vliegen. Mogelijkheden genoeg om een paar dagen door te brengen in een heel andere cultuur dan je thuis gewend bent. Wil je dichtbij huis blijven dan kun je bijvoorbeeld de diamantstad Antwerpen bezoeken. Hier vind je behalve de bekende winkelstraat de Keyserlei ook de beroemde dierentuin Antwerpen Zoo, vlakbij het Centraal Station van de stad. Omdat de Belgen van lekker eten houden kun je in één van de vele restaurants in het centrum heerlijk eten. Vanaf half november heeft Antwerpen één van de grootste kerstmarkten van het land.

De mooiste steden van het Verenigd Koninkrijk

Een stedentrip naar Londen ligt bij de meeste mensen voor de hand als ze de Noordzee oversteken. De internationale trein Eurostar stopt midden in hartje Londen. Hier bezoek je de bekende winkelstraten zoals Piccadilly Circus of beroemde bezienswaardigheden zoals de Big Ben en Buckingham Palace. Maar het land heeft meer te bieden. Iverness in Schotland is bijvoorbeeld een fraaie moderne stad met veel hedendaagse architectuur. Edinburgh is de trotse hoofdstad van Schotland met het beroemde kasteel. Wil je liever naar Frankrijk dan bezoek je natuurlijk de lichtstad Parijs met zijn beroemde Louvre en de Tour Eiffel. Maar Parijs is natuurlijk ook een winkelstad bij uitstek, zeker als je dol bent op de nieuwste mode.

Mooie Duitse steden die een bezoek zeker waard zijn

Duitsland heeft veel moois te bieden als je een stedentrip wilt maken. Net over de grens kun je Aken bezoeken of Düsseldorf. Deze steden zijn vanuit Nederland eenvoudig per auto of trein te bereiken. Wil je wat verder weg dan kun je een bezoek brengen aan Dresden of München in het oosten van Duitsland met prachtige oude gebouwen. Hoogtepunt voor veel liefhebbers van Duitsland is Berlijn, de stad met de rijkste geschiedenis van het land. Bezoek de Rijksdag, de restanten van de Muur of de beroemde Kurfürstendamm met zijn vele winkels en de bekende Gedächtniskirche.

Zonnige steden in Italië en Spanje

Als je zeker wilt weten dat je mooi weer hebt tijdens je stedentrip dan kun je een bezoek brengen aan een stad in Italië. Rome is natuurlijk het hoogtepunt met zijn honderden oude gebouwen, maar ook Milaan, Genua en Florence zijn de moeite waard. Pisa bezoek je tijdens een dagtrip om de beroemde scheve toren te zien. Een boottocht door de grachten van Venetië is ook een idee voor een dagtrip. Ga je naar Spanje dan kun je de hoofdstad Madrid bezoeken met zijn prachtige kerken, het Koninklijk Paleis en historische gebouwen, of de miljoenenstad Barcelona aan het strand van de Middellandse Zee. In Barcelona vind je de Sacrada Familia en nog veel meer bouwwerken van de bekende architect en kunstenaar Gaudi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in