Geert Wilders heeft het vaak gezegd: "klimaathysterie is een linkse hobby". De winter is de afgelopen jaren kouder begonnen dan daarvoor. Recordtemperaturen worden bereikt op 1 december 2010.  In hoeverre heeft Al Gore met zijn film "An Inconvenient Truth" gelogen?

An Incovenient Truth

An Inconvenient Truth is een documentaire over klimaatverandering. Deze documentaire is uitgebracht in 2006 en werd gepresenteerd door Al Gore (voormalig vice-president van de Verenigde Staten).
De documentaire laat in 94 minuten veel schrikbarende beelden zien. Vanwege de documentaire is het klimaatbeleid in veel landen hoger op de agenda komen te staan. Deze schrikbarende beelden berusten echter regelmatig op dubieuze feiten.
Wat is nu realiteit en wat is fictie in deze film? Om eerlijk te zijn, zijn er zo veel dubieuze feiten dat het te veel is om op te noemen in dit artikel. Ik zal een aantal conclusies en beelden van Al Gore naar het land der fabeltjes kunnen verwijzen . De bedoeling is niet om klimaatbeleid als overbodig af te doen. Het klimaat is zeker belangrijk! Wel moet men een eerlijk beeld krijgen van de situatie. Een rechter in Engeland heeft beslist dat docenten tevens de onwaarheden uit de documentaire moeten vertellen. Ouders waren namelijk bang dat hun kinderen gehersenspoeld zouden worden door deze tunnelvisie van Al Gore.

Kritiekpunten

  •  Al Gore beweert dat het jaar 2004 een rampjaar was wat betreft het aantal ernstige tornado's. Dit is een leugen aangezien juist het tegenovergestelde waar is. Door de betere radartechnologie worden er meer tornado's gevonden, maar het aantal ernstige tornado's daalt al sinds 1950.
  • Al Gore noemt de orkaan Caterina die rond 24 maart 2004 op haar hoogtepunt was, door mensenhanden gemaakt. Hij meent dat deze orkaan is ontstaan door de opwarming van de aarde. Het tegendeel is waar. De zee rond Brazilië, waar de orkaan onder andere heeft toegeslagen, was juist kouder dan normaal. Het probleem indertijd was dat de luchttemperatuur zeer laag was. Dit heeft gezorgd voor de orkaan, niet de opwarming van de aarde.
  • Al Gore beweert dat vanwege de opwarming van de aarde de Sahara aan het uitbreiden is. Uit een onderzoek gedaan in 2007 bleek juist dat er een record aan regenval is geweest. De afgelopen vijfentwintig jaar is de Sahara juist met 300.000 vierkante kilometer gekrompen.
  • Al Gore beweert dat het Tsjaadmeer in Afrika krimpt vanwege de opwarming van de aarde. De algemeen aanvaarde redenen onder wetenschappers zijn echter geheel anders. Volgens hen heeft het niets te maken met 'global warming'. Belangrijkste redenen zijn overmatige onttrekking van water en veranderde landbouwactiviteiten..
  • Al Gore toont in zijn film "An Inconvenient Truth" het beeld van een antarctisch ijs dat afbrokkelt vanwege 'global warming'. Deze beelden zijn echter gemaakt via special effects voor de film The Day After Tomorrow.

Positieve punten

  • Al Gore heeft wereldwijd de aandacht gevestigd op het klimaatbeleid. Ook al zijn er meerdere feiten overdreven of gelogen, toch heeft de film een zeer goede boodschap. Mensen hebben de aarde gekregen om te gebruiken, niet te misbruiken. Wanneer er wereldwijd wordt samengewerkt, kunnen enkele schrikbarende toekomstbeelden voorkomen worden.
  • Het Koninklijk Nederlands Metreologisch Instituut (KNMI) heeft aangegeven dat de strekking van An Inconvenient Truth overeenkomt met de klimaatscenario's van het KNMI. Verder wordt de documentaire over het algemeen  wetenschappelijk toegelicht. Wel zijn sommige stukken te kort door de bocht.

Conclusie

De film is uiterst interessant om te bekijken. Waarschijnlijk zult u geshockeerd zijn door beelden die u ziet en opmerkingen die u hoort. Vergeet dan niet in uw achterhoofd te houden dat het geregeld gewoonweg niet klopt. Dit zal u een genuanceerdere mening geven over het klimaat. Zeer positief is dat Al Gore het klimaatbeleid op de wereldagenda heeft geplaatst.
De hele wereld moet samenwerken aan een beter milieu en een betere toekomst.

www.klimaatfraude.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in