Twitter is niet meer weg te denken van internet. Dit social media platform wint meer en meer aanhangers. Je kunt er prima op de hoogte blijven van het wel en wee van je familie, vrienden en collega's, maar je vindt er ook interessants 'tweets' van beroemdheden. Maar wie is nu echt de moeite waard om te volgen? Veel beroemdheden gebruiken Twitter alleen om wat mededelingen te doen. Of ze hebben zich aangemeld op Twitter maar schrijven nooit iets. Saai! Een serie artikelen over leuke twitteraars met deze keer: politici.

Een paar aanraders voor jou om in je lijstje "following" te zetten:

Politici

@BarackObama

De machtigste man ter wereld, de 44e president van de Verenigde Staten: Barack Obama. Barack Obama heeft ruim 8,7 miljoen volgers op Twitter. Oké, zijn tweets zijn geen dijenkletsers maar het is toch mooi om via Twitter een beetje op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in het Witte Huis. Onlangs vroeg hij zijn volgers over welke onderwerpen ze willen dat hij twittert in de campagneperiode: "As this campaign period ramps up across the country, we want to know: what would you like to see us tweet about?".

@MaximeVerhagen

Onze vice-premier en minister van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Maxime Verhagen, spendeert veel tijd op Twitter. De CDA'er heeft ruim 66.000 volgers en hij neemt de tijd voor ze. Een kritische twitteraar schreef: "Minister Verhagen zegt: het kabinet gelooft in een overheid die alleen doet wat zij moet doen. Stopt hij nu met twitteren? #durftevragen". Hierop antwoord Verhagen: "Eén van de zaken die de overheid moet doen, is in discussie blijven met burgers, ook via sociale media. Dus nee". We kunnen dus nog heel wat tweets van en discussies met Maxime Verhagen verwachten.

 @APechtold

Alexander Pechtold is fractievoorzitter van D66. Hij heeft 90.000 volgers. Pechtold heeft humor, gelukkig wordt er door hem niet alleen maar over partijstandpunten getweet. Eind mei 2011 greep D66 naast een zesde zetel in de Eerste Kamer door een blunder van een Statenlid. Hij vulde zijn stemformulier niet in met een rood potlood maar met een blauwe pen waardoor de stem ongeldig werd verklaard. Pechtold twitterde vlak erna: "Komt u maar beste volgers, een fles RODE wijn voor de beste grap over ongeldige D66-stem! 🙂 #potlood". Winnaar van de fles rode wijn werd Rene Fontijn met de tweet: "Statenlid laat onuitgumbare indruk achter".

Andere politici op Twitter

Er zijn nog veel meer bekende politici op Twitter te vinden: @MinPres, @ritaverdonk, @geertwilderspvv, @rogervanboxtel, @SarahPalinUSA, @MarianneThieme, @SenJohnMcCain, @FemkeHalsema, @HeroBrinkman, @Schwarzenegger, @BorisHam en nog vele anderen.

Hoe weet je zeker of het "de echte" is?

Twitter geeft een 'tag' aan accounts van beroemdheden. Achter de naam van de persoon staat een blauw tekentje met daarin een wit vinkje. Deze accounts zijn geverifieerd door Twitter. Hou er rekening mee dat Twitter niet alle bekende Nederlanders kent of herkent.

Andere artikelen over interessante twitteraars

Modellen en ontwerpers

Zangers en zangeressen

Sportmannen

Parodieën op beroemdheden

Cabaretiers

www.twitter.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in