De Amerikaanse Bulldog is een hond met karakter. Het gezicht heeft wat weg van een boxer vooral als pup. Het lichaam van een Stafford, zeer gespierd. Een prachtdier om te zien, ben zelf eigenaar van dit ras artikel en ik heb ook nog een Polski Owczarec Nizinny (zie mijn andere artikel). Meer weten, lees verder.

De Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een grote, sterke en gespierde hond met een sterk karakter. Hij is alert, stoer en niet angstig. Ondanks het feit dat hij niet angstig is zal hij niet gauw agressie vertonen, wel zal hij mocht het nodig zijn de baas beschermen ook al zou dit zijn dood betekenen. Kortom mocht het ingrijpen van het dier nodig zijn dan zal hij dit doen naar zijn eigen behoren en vermogen. Als pup kan het goed tegen een stootje, als volwassen hond is het een echte kameraad die vooral ziijn bazin goed beschermd.

Karaktereigenschappen

De Amerikaanse Bulldog is een rustige hond die zeer leergierig is. Ze zijn dol op kinderen maar naar andere honden zijn ze soms dominant, maar als je haar goed socialiseert kun je dit oplossen. Heb je al een hond dan kun je een amerikaan gerust aanschaffen, heb je al een amerikaan dan zal het aanschaffen van een hond problemen kunnen geven behalve als het een pup van hem of haar is.

Opvoeding

Omdat deze hond nogal dominant kan zijn is het belangrijk dat je dit ras consequent opvoed. Wees streng en alert want ook kunnen ze jou een keertje uitproberen. Laat altijd zien dat jij de baas bent en geef nooit toe. Echter sla de hond niet, want een harde stem is al voldoende om hem duidelijk te maken wat jij wilt.

Scott en Johnson variant

Van de Amerikaanse Bulldog zijn er 2 varianten namelijk de Johnson en de Scott – type. De Johnson – type is grof en groot geschikt als waakhond en jager op groot wild,de Scott – type is slanker , minder grof maar veel atletischer. De Scott wordt ook wel Bully genoemd.

         Uiterlijk van de Amerikaanse Bulldog varianten

  • De staart is lang en komt tot de hielen.
  • De vacht is kortharig.
  • De kop is groot en vierkant met duidelijke rimpels.
  • De snuit is zwart.
  • De kaken zijn gespierd.
  • De hond heeft middelgrote hangoren.
  • Dit ras heeft een schaargebit.
  • Het lichaam is gespierd vooral voorpoten, borst en schouders.
  • Grootte en gewicht Johnson: Reuen 55-70 cm bij een gewicht van 35-60 kilo, teven 45-65 cm bij een gewicht van 30-55 kilo.
  • Grootte en gewicht Scott: Reuen 60-70 cm bij een gewicht van 35-50 kilo, teven 55-65 cm bij een gewicht van 28-38 kilo. 

 Toegestane kleuren

Van deze ras zijn veel kleurvarianten toegestaan maar moet tenminste uit 50% wit bestaan. Helemaal wit bestaat ook maar let op dat het dier dan niet doof is want dit komt vaak voor bij honden die helemaal wit zijn.

""

Amerikaanse Bulldogs zijn echte werkhonden, hebben dus beweging en afleiding nodig zoals een spelletje op zijn tijd dan zul je er een lieve trouwe hond aan hebben.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in