Wanneer we het hebben over een zachte donzige vacht, een ietwat onhandig loopje en ogen om in te verdrinken, hebben we het natuurlijk over een puppy. Wanneer we op straat een puppy voorbij zien lopen, komen er spontaan allerlei verschillende oerkreten als ‘’aaah!’’ en ‘’oooh!’’ in ons naar boven. Het uitslaan van deze oerkreten en het opzetten van hoge stemmetjes, vinden we dan met z’n allen ineens normaal. Puppy’s maken dus klaarblijkelijk echt iets in ons los.

Dat een puppy menig mensenhart sneller laat kloppen, is wel duidelijk. Het is niet zo gek dat we massaal smelten bij het zien van deze schattige pluizige beestjes, daar ze ons met hun ondeugende blik met gemak weten in te pakken. Dit inpakken gaat soms dusdanig ver dat mensen op slag verliefd zijn bij het zien van een pup en met hun roze bril op, halsoverkop tot aanschaf van de pup overgaan. Het is immers hartstikke leuk en gezellig zo’n babyhondje in huis. Echter, veel mensen hebben vaak niet helder wat de aanschaf van een pup daadwerkelijk inhoudt en met zich meebrengt.

Kan ik een hond bieden wat hij nodig heeft?

Alvorens je overgaat tot de aanschaf van een hond, moet je jezelf afvragen of jij een hond kunt bieden wat hij nodig heeft. Een hond is een gezelschapsdier en heeft veel liefde en aandacht nodig. Daarnaast vergt het opvoeden van een hond veel tijd. Het geven van liefde is als hondenliefhebber vaak geen probleem. Tijd daarentegen kan een struikelblok zijn. Wanneer je fulltime werkt en je hond het merendeel van de tijd alleen door zal brengen, is het serieus heroverwegen van je keuze verstandig. Ook dien je rekening te houden met het financiële plaatje dat een hond met zich meebrengt.

Welk hondenras past bij mij?

Wanneer je hebt geconcludeerd dat je naast een berg liefde, genoeg tijd en tevens voldoende financiële middelen hebt voor de aanschaf én het levensonderhoud van een hond, kan het speurwerk beginnen. Er zijn namelijk onwijs veel hondenrassen te vinden met elk hun eigen karaktereigenschappen. Het is dan ook slim om een lijstje te maken, met wat voor jou echt belangrijk is aan een hond. Moet de hond goed met kinderen overweg kunnen? Moet hij waaks zijn? Wil je graag een schoothondje of juist een grote hond? Zowel qua uiterlijke als innerlijke kenmerken, genoeg om rekening mee te houden dus!

Waar kan ik het beste mijn hond kopen?

Zoals je misschien weleens voorbij hebt zien komen in het nieuws, zijn er veel adressen in België en Nederland waar honden onder slechte omstandigheden ter wereld komen. Deze zogenoemde broodfokkers, zijn er helaas veel. Het is daarom verstandig om goede research naar de betreffende fokker te verrichten alvorens je tot aanschaf overgaat. Wanneer de ouders van de pups niet aanwezig zijn, je het hondenverblijf niet mag zien en de betreffende fokker meerdere rassen heeft, weet je dat er iets niet in de haak is. Lees je daarom van te voren goed in en kies voor een erkende fokker zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in