Als student is het al duur genoeg allemaal. Het is dus ook wel belangrijk om wat goede inkomsten te hebben. De beste manier om dat voor elkaar te krijgen is nog altijd door een bijbaan te nemen. Het is alleen wel zo dat de meest bekende opties vervuld zijn. Daarom is het ook goed om eens vijf andere tips te krijgen. Zo kan je ook via alternatieve wegen een goede bijbaan vinden die het leven voor jou wat gemakkelijker gaat maken. Pak het daarom op de volgende manieren aan.

Leg je oor te luisteren

Omdat de voor de hand liggende bijbanen al zijn vergeven, is het ook belangrijk om juist eens op andere plekken te kijken hoe pak je dat dan aan? Dat doe je bijvoorbeeld door goed te luisteren en rond te vragen in je eigen netwerk. Vaak zijn er mensen die een vader of buurman met een bedrijf hebben die eerder van een vacature weten. Daar kan jij dan je kans mee pakken. Er zijn allerlei soorten baantjes die je kan en mag doen. Dat maakt het dus ook zeker de moeite waard om altijd goed te blijven luisteren.

Laat zien wat je in je hebt

Het is soms ook zo dat die bekende bijbanen in bijvoorbeeld de horeca toch beschikbaar komen. Dan weet je dus ook al dat er flink om gevochten zal worden. Daarom is het ook belangrijk om je van je beste kant te laten zien. Laat bijvoorbeeld direct bij je brief al merken wat je allemaal in je hebt. Hoe beter je motivatiebrief in elkaar zit, hoe groter de kans is dat je succes zal hebben. Zeker bij dit soort baantjes is dat van het grootste belang. Laat dus altijd je beste kant zien.

Wees iedereen voor

Het kan ook slim zijn om de zaken om te draaien. Dat doe je dan door te kijken of je iedereen voor kan zijn. De manier om dat te doen is door een open sollicitatie te doen. Heb je een baan of bedrijf op het oog waar je wel interesse in hebt? Dan kan het slim zijn om vooral ook te kijken of je alvast kan solliciteren, zonder dat er iets open staat. Wanneer je het echt goed aanpakt, dan kan het weleens zo zijn dat je zomaar die mooie bijbaan te pakken hebt.

Heb je zaken op orde

Bedenk je dat iedereen tegenwoordig alles over je te weten kan komen. Dan is het dus ook belangrijk om alles gewoon goed op orde te hebben. Zorg dat je cv er netjes uitziet. Kies een goede foto van jezelf. Zorg ook dat je sociale media er mooie strak en netjes uitziet. Daarnaast is het ook slim om een volwassen e-mailadres aan te maken en niet meer met het adres dat je als kind had te werken. Het is nu tijd om serieus te worden. Heb je dit voor elkaar? Dan kan het niet anders dan dat het allemaal goed komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in