Luistert je hond niet naar je, en wil je hem bijna weg doen, lees dan dit eens. De top10 tips die ervoor zorgen dat jouw hond naar jou luistert.

Wordt je er soms een beetje gek van dat je hond weg loopt als je hem roept? Of dat jouw hond gaat blaffen als je zegt: 'stop'? Wacht niet en gebruik de top10 met tips om te zorgen dat jouw hond naar je luistert. En dan komt alles komt goed!

De Top10:

  • Zorg dat je goed contact hebt met de hond?
  • kent de hond het commando, begrijpt hij wat de bedoeling is?

  • gebruik altijd het zelfde commando.

  • Voordat je een commando in het dagelijks leven gebruikt moet je het hem eerst aanleren.

  • beloon hem als hij wat goeds heeft gedaan.

  • wees niet bang om de hond hard te corrigeren als hij dat nodig heeft.

  • straf alleen wanneer hij een verboden handeling heeft begaan.

  • Let op de klank van uw stem.

  • wees altijd enthousiast.

  • wees geduldig, een hond luistert echt nog niet na 1 of 2 weken.

dit zijn de belangrijkste punten om een hond naar je te laten luisteren, Wees niet te streng voor je hond sommige dingen moeten goed aangeleerd worden zoals veel commando's zoals 'kom hier' 

Voorbeeld commando voor een hond:

Zodra je hond van je vandaan loopt, roep je hem: 
"Bello hier!" of: "Bello kom!"

Het is heel belangrijk om consequent hetzelfde commando te gebruiken, zodat de hond begrijpt wat je bedoelt. Komt je hond niet meteen, dan laat je je hond zien wat hij zal krijgen als beloning en lok je hem dus met iets lekkers. Je combineert dit wel met het commando. "Bello hier!" Belonen is een van de belangrijkste zaken om een hond naar je te laten luisteren.

voorbeeld:

De hond komt naar je toe en je prijst hem. "Goedzo Bello!"

En je beloont hem uiteraard ook met iets lekkers.

Daarnaast moet je alles zoveel mogelijk keren herhalen tot dat hij dit commando helemaal door heeft.

voorbeeld:

Herhaal de bovenste 2 stappen totdat de hond het commando "Bello hier" begrijpt en als hij weet dat hij pas iets lekkers krijgt als hij ook écht naar je toe komt. Hele slimme honden hebben het na een paar keer al door, bij anderen kan het wat langer duren.Raak niet ontmoedigd als het niet meteen lukt en als je hond geen aandacht voor de oefening heeft. Stop dan gewoon en probeer het later nog eens. Een sessies van hooguit 15 minuten moet voldoende zijn.

Na een tijd binnen oefenen wordt het eens tijd dat je het echt in de praktijk gaat toepassen.

Voorbeeld:

Als je hond het onder de knie heeft, kun je buitenshuis gaan oefenen. Oefen bij voorkeur op bekend terrein, waar geen drukke wegen in de buurt zijn. Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk.

Laat je hond los en herhaal de oefening zoals je gewend bent en beloon de hond iedere keer zodra hij naar het commando luistert en naar je toe komt.

Komt de hond uit zichzelf naar je toe? Ook dan mag je belonen. De hond leert dan dat hij op dat moment goed gedrag vertoond en zal het uit zichzelf gaan herhalen. Het wordt dan leuk om steeds naar het baasje toe te gaan!

oefening baart kunst en je ziet na een lange tijd dat je hond deze oefening leert beheersen en echt naar je luistert

Voorbeeld:

Je hebt nu veel geoefend en je hond luistert nu goed (of ten minste een stuk beter). Je hoeft nu niet steeds te blijven belonen met iets lekkers, maar belonen met complimentjes mag altijd! Om de hond te blijven stimuleren mag je zo nu en dan wel een lekkernij geven als hij je commando opvolgt. Dat houd hem alert.

http://www.hoedoe.nl/natuur-milieu/dieren/honden/hoe-leer-ik-mijn-hond-te-komen-als-ik-roep

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/12613-hondenprobleem-mijn-hond-luistert-niet.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in