De acht details van de Jack Russell Terrier: Een vrolijk dier. Zij houden wel van een ‘geintje’. Zij zijn wat eigenwijs, moedig en een vriendelijk dier. De Jack Russell is kindvriendelijk en eenvoudig hanteerbaar in een gezin. Geduld hebben is belangrijk bij de Jack Russell. Omdat ze vrij klein zijn nemen ze niet te veel ruimte in.  

Het woord "terriër" komt van het Latijnse woord "terra" wat aarde betekent. Het werk van de hond was onder de grond te gaan om het wild uit het hol te stoten.

Kenmerken Jack Russell

Schofthoogte (Jack Russell): 20,5 tot 30,5 cm.
Schofthoogte (Parson): 30,5 tot 35 cm.
Gemiddeld gewicht: 5 tot 8 kg.
Gemiddelde leeftijd: ongeveer 12 jaar. Kenmerken: intelligent, dominant, fel,
energiek en leergierig

Soorten Jack Russell

Er bestaan twee soorten : de langbenige Parson Russell Terriër en de kortbenige Jack Russell Terriër. Sommige hebben een rustig karakter andere zijn druk van aard.

Sociale karakter Jack Russell

De hond is blij met nieuw en bekend gezelschap. Je legt snel contact met mensen. Het socialiseert.

Voeding Jack Russell

Het is belangrijk dat de Jack Russell het juiste voedsel eet met voldoende eiwitten. Dit moet minimaal 25% zijn. Het is belangrijk dat er zowel plantaardige of dierlijke eiwitten in de voeding zitten. Het wordt aangeraden elke dag vast voer te geven. 70 tot maximaal 85 gram per dag. Je mag niet te veel toegeven aan bedelen als je aan het eten bent. Als de Jack Russell veel uit verschillende dingen kan kiezen hebben ze te veel keuzevrijheid, waardoor het moeilijke eters kunnen gaan worden.
 
Als uw Jack Russell huidirritatie heeft waardoor ze zich kan kaalbijten, mist ze vet. Je kunt dan een periode op vleesvoer overgaan. Let wel op het juiste vetgehalte. Zeewier van 'SpecialCare complex' werk goed bij  jeuk en allergische klachten; de hond krijgt hierdoor een mooi glanzende vacht. Dit is aanvullend voer. Dit zeewier is van het merk Prins en te koop bij de dierenwinkel. Het zeewier bestaat uit natuurlijke zee-algen met een hoog gehalte aan vitalminen en mineralen. Het heeft een uitermate gunstige effect op lichamelijke functies waardoor huis- en vachtproblemen zullen verminderen en de natuurlijke kleur op de hond zal terugkomen. 1 maatschep kan je door de voeding mengen. 

Schapenvet bonbonnen 

Schapenvet bonbonnen werkt ook goed en dit gaat roos tegen doordat er knoflook in zit. Dit moet je één keer per dag of om de dag geven. Tevens dient dit als wormenkuur. Elke dag het drinkwater verversen, regelmatig wandelen – en alleen tijdens de warme periodes in de volle zomer voorzichtig zijn met de lichaamsbeweging van de hond; honden hebben het namelijk vier keer zo warm als de mens. Je mag ze gras laten eten, voor de maag. Aandacht, liefde geven en spelen met de hond is leuk en belangrijk. De Jack Russell terriers moet Iedere week  op een vaste dag gewogen worden- en het regelmatig borstelen van de vacht is nodig.
 
Honden hebben veel met associatie, dus positief belonen. Commando's als ‘zit, ‘stop’, ‘wachten’, ‘lopen’, ‘blijf’ kan je de hond leren. Het beste is er vanaf  jongst af aan mee te beginnen dan leren ze het snelst. Ze zijn ook heel gevoelig op de manier waarop je iets zegt, dus altijd positieve toon.

Geschiedenis Jack Russell

De Jack Russell Terrier komt van oorsprong uit Engeland.Engeland kent al een eeuwenoude jachttraditie waarbij de jacht op vossen deel uit maakt. Voor de vossenjacht werden honden gebruikt die het vossenspoor opzochten en vervolgens het spoor luidkeels gingen volgen. De jagers volgden de honden te paard en wisten zo soms na uren een vos te schieten. Het kwam geregeld voor dat een vos zich verstopte in zijn hol, zodat de honden hem niet te pakken konden krijgen. Op dat moment verscheen er voor dit specifieke probleem een gefokte terriër op het toneel. Deze terriër kon namelijk het vossenhol betreden dat soms wel meters onder de grond zit, zodra de terriër de vos had gevonden bleef hij deze net zo lang aanblaffen tot hij zijn hol verlaat. De terriërs die voor de jacht op de vos gebruikt werden, werden working terriërs genoemd. Ook de fox terriër behoorde tot deze groep honden.

Leuk weetje

Wist u dat de Jack Russell  vroeger werd ingezet tijdens de vossenjacht? En als rattenvanger in de paardenstallen?.

De Jack Russell

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in