Op 1 januari 1999 werd de eerste aflevering van 'Family Guy' een feit. Sindsdien is het een van de populairste series in het genre cartoons voor volwassenen.

Ontmoet de familie Griffin

'Family Guy' is nu al jaren één van de populairste cartoons voor volwassenen. De serie, bedacht en geschreven door Seth Mcfarlane, gunt een kijkje in het dagelijks leven van de familie Griffin. Door de absurde gebeurtenissen en onconventionele karakters is het een van mijn favoriete comedy-series. 'Family Guy' wordt in Amerika op FOX uitgezonden, in Nederland op Comedy Central en in België op 2BE & jim. 

De familieleden

De familie Griffin telt zes gezinsleden: Peter, Lois, Meg, Chris, Stewie en Brian. Peter is de vader van het gezin en getrouwd met Lois. Samen hebben zij drie kinderen: Meg, hun enige dochter, Chris, hun oudste zoon en baby Stewie. Brian is de hond van de familie. Ieder gezinslid heeft zo zijn eigen karakteristieke en unieke trekjes. Peter is nogal gestoord en haalt de raarste streken uit. Hij staat bekend om zijn absoluut onzinnige uitspraken en de vele flashbacks die vaak hilarisch zijn. Hierbij wordt hij vaak geassisteerd door zijn drie beste vrienden

* Cleveland,
* Quagmire en
* Joe.

Lois vind het gedrag van haar man vaak maar niks maar blijft hem toch steeds weer steunen. Zij probeert hem vaak af te remmen, hoewel het bijna nooit lukt, en zij fungeert ook wel als het geweten van haar gezin. Meg is de underdog, een nogal ongemakkelijke puber en niet erg populair. Ook thuis heeft zij het vaak zwaar te verduren: regelmatig wordt haar de mond gesnoerd en Peter lijkt er een sport van te maken zoveel mogelijk scheten in haar gezicht te laten.

Chris lijkt erg op zijn vader, hij is nogal dom en lijkt vooral bezig te zijn met masturberen. Stewie is een geniaal meesterbrein, hoewel niet zeker is wie hem nu wel en niet kan verstaan kan hij praten (met een bekakt Engels accent) en is vooral bezig met zijn plannen voor de overname van de wereld en het vermoorden van zijn moeder. Zijn beste vriend is toch wel Brian, die ook kan praten (en ook echt door iedereen verstaan wordt). Hij wil graag schrijver worden maar lijkt maar niet door te kunnen breken zonder zijn principes overboord te zetten. Hij wordt vaak in de maling genomen over zijn werk en zijn liberale en atheïstische levensstijl.

Spoiler

En ineens was daar woensdag 27 november een 'explosie' van berichten op het internet. De nieuwste aflevering van Family Guy was uitgezonden en…er was iemand dood. Aangezien de serie in Amerika voorloopt op Nederland kan het zijn dat je de aflevering nog niet gezien hebt. In dat geval wil ik je hierbij afraden om door te lezen.

Brian Griffin

Brian Griffin, geliefde vriend en trouw huisdier is gestorven na een aanrijding met een auto. Vlak daarvoor heeft Stewie zijn tijdmachine vernield dus besluit hij om een nieuwe te bouwen. Dan komt hij tot de ontdekking dat hij een cruciaal onderdeel tekort komt. Als hij daarnaar op zoek gaat wordt hem uiteindelijk verteld dat hetgene wat hij zoekt niet meer bestaat. Stewie beseft dat hij geen tijdmachine zal kunnen bouwen en dat Brian dus echt weg is. Om hiermee om te gaan besluiten Lois en Peter een nieuwe hond uit te zoeken bij het asiel. En warempel: daar vinden ze een pratende hond genaamd Vinny.

Deze op 'The Sopranos' geïnspireerde mensenvriend weet vrijwel meteen iedereen voor zich te winnen. Iedereen behalve Stewie. Die wil juist van hem af. Maar na een open en emotioneel gesprek tussen Stewie en Vinny komen de twee erachter dat ze eigenlijk best op elkaar lijken. En die avond slaapt Vinny bij Stewie in zijn kamer, waar Brian ooit lag.

Fans reageren geschokt

De reden voor deze karaktermoord? De makers wilden de boel een beetje opschudden. En omdat ze dachten dat het voor de kijkers 'te traumatisch' zou zijn om één van de menselijke gezinsleden te vermoorden viel de keuze uiteindelijk op Brian. Is dit eerlijk? Geen idee. Mijn gevoel zegt me dat er meer achter dit onverwachte staaltje tv-werk moet zitten. Ondertussen is op internet de strijd losgebarsten. Fans reageren geschokt op dit kleine cartoon-drama. En hoewel de ene helft zich lijkt te verstoppen in de ontkenningsfase ('hij komt echt wel terug, let maar op'), heeft de andere helft de handen ineen geslagen en is een petitie gestart om Brian terug te krijgen. Of dit veel zin zal hebben is onwaarschijnlijk. En of we er ooit achter zullen komen wat de echte reden is voor het vermoorden van Brian zullen we moeten afwachten. Maar dat hij gemist zal worden is zeker. Rust in vrede, mijn vriend.

https://www.change.org/petitions/seth-macfarlane-and-fox-broadcasting-company-bring-brian-griffin-back-to-family-guy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in