Je kunt hem volgen op Twitter: George Michael. En als je dat deed in de weken voordat prins William zijn Kate trouwde, kon je dagelijks de betrokkenheid van George Michael bij dit huwelijk lezen.

Op 10 april 2011 vertelt George MIchael zijn volgers op Twitter een anekdote. Hij vertelt over een ontmoeting met prins William lang geleden. Hij was uitgenodigd voor een kerstfeest in Kensington Palace. Prins William kwam naar hem toe en vroeg of hij een liedje wilde zingen. George weigerde want hij vindt het eng om voor een klein publiek te zingen. Hij twittert: "So, I bloody said no to the future king of my country.. oh the shame :)".

Een liedje voor William en Kate

Zijn anekdote is een inleiding voor een voorstel. Hij vraagt zijn volgers met hem mee te denken over een liedje dat hij speciaal voor William en Kate wil opnemen als kado voor hun huwelijk. George's duizenden volgers komen met allerlei suggesties. Een dag later maakt George zijn keuze. Hij licht een tipje van de sluier op door te vertellen dat het nummer in de jaren '70 werd geschreven door een genie. Zijn volgers protesteren tegen deze vage hint en hij besluit het eerste woord van de titel te vertellen, zijnde "You". Even later schrijft George: "Oh my giddy aunt, somebody already got it!!!".

George brengt het koppel via een kennis op de hoogte van het kado wat hij hen wil geven en krijgt bericht terug dat William en Kate het nummer mooi vinden. "While I was singing I got a text saying they liked the song.. which is the only green light I cared about. Hooray!".

Gratis downloaden op CNN.com

De zanger had zijn volgers inmiddels beloofd dat ze het nummer gratis van hem zouden krijgen. Hij komt er echter achter dat dit technisch gezien wat moeilijker ligt dan hij had gedacht. Via presentator Piers Morgan van CNN regelt hij dat het nummer op CNN.com gratis te downloaden is. Hij vraagt zijn volgers als tegenprestatie een donatie te doen aan de stichting die door William en Kate is opgericht: http://www.royalweddingcharityfund.org

"You and I"

Op 15 april wordt duidelijk dat George het nummer "You and I" van Stevie Wonder heeft opgenomen. George loopt nog tegen problemen aan met platenmaatschappij EMI. Ze dreigen hem kosten in rekening te brengen voor elke download van het nummer. Stevie Wonder geeft gelukkig groen licht en er zal niets bij George in rekening worden gebracht. "So it was about to turn into the most expensive Wedding pressie I ever gave anyone! I love you Stevie!!!".

Een paar dagen later weet hij nog niet of William en Kate zijn nummer hebben gehoord, want hij is zijn telefoon kwijt en kan geen berichtjes ontvangen. Een paar dagen nadat het nummer op de site is gezet, hebben al ruim 100.000 mensen het gedownload.

Het nummer wordt gedraaid op de receptie

Een dag voor de bruiloft krijgt George bericht dat Kate zijn cd heeft ontvangen. "I'm told that Kate has my badly wrapped cd and that it will be given an airing at the reception! Hip hip… :)". Op de trouwdag zit George Michael net als vele anderen voor de televisie om te kijken naar de festiviteiten. Hij is een beetje teleurgesteld dat de BBC zijn nummer niet gebruikt tijdens de uitzending, maar hij is vooral blij dat de bruid en de bruidegom er wel van hebben genoten. "Don't feel sad for me Twitterville, apparently the two people that really mattered loved it, which truly was the point.. :)".

Je vindt het nummer o.a. op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=uvZqp4FsXOQ

www.twitter.com
www.youtube.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in