Het is zo dat er heel veel mensen beroemd willen worden maar het is wel duidelijk dat dat niet zomaar kan gebeuren. Om dat voor elkaar te krijgen moet men echt wel over aangeboren talenten beschikken van zingen, dansen, acteren, presenteren en sporten en je moet er echt wel in uitblinken. Vervolgens is het ook zaak om contacten op te bouwen met de juiste soort mensen die je in de film en tv-industrie verder kunnen helpen en door te netwerken kan je audies, casting en screentesten doen bij gerenommeerde talentagentschappen. 

Beroemd worden

Het is ontzettend leuk om beroemd te worden omdat je dan als persoon zal worden gerespecteerd door je naam en reputatie. Want dan zullen hoofden gaan draaien als je op straat loopt en wordt je gevraagd voor foto's en handtekeningen omdat andere mensen je dan zullen zien als hun rolmodel. Het is uiteraard zo dat het publieke leven van beroemdheden glamourous en begeerlijk is en dat kan enkel als je in staat zal zijn om voldoende talent op te bouwen. Vooral met zingen, dansen, acteren, presenteren en sporten een carriere in 1 van deze vakgebieden vereist dat je eenmanszaak op zal bouwen want dan verkoop je jezelf en kan je ook een goede naam krijgen. Dat is namelijk een zekere mate van bekendheid en als iemand die me nog nooit heeft ontmoet wel mijn naam weet is dat een niveau van roem. Tevens wordt elke publieke figuur gekwalificeerd als beroemd omdat ze overal met hun speciale herkenningsteken te herkennen zijn en om succesvol te worden moet je bewijzen dat je de beste bent in het vakgebied waarin je het wil maken. Door je volledig te wijden aan de ontwikkeling van je vaardigheden en talenten zodat de artistieke producten die je produceert dan ook een goed gevoel bij het publiek zal opwekken en dan kan je wachten tot het goed genoeg is om op de radio en tv uitgezonden te worden. Enkel dan weet je een gevoelige snaar te raken door er voldoende ironie in op te bouwen en dat kan je dan combineren met een professionele marketingcampagne om het product goed in de markt te positioneren. 

Je moet ook de juiste mentoren kunnen vinden die wat je doet beter kunnen dan jijzelf zodat dan het leerproces op een slimme manier kan worden voortgezet. Mocht je dan een acteur of zanger willen worden dan is het vrij verstandig om te studeren met de beste leraren maar ook door films en videoclips van hen te bekijken en door de scenes waarin ze de hoofdrol spelen uitvoerig te gaan bestuderen. In de praktijk kan je hen zo ook wel om advies vragen door het uitvoerig te bestuderen en te kopieren en door het op een unieke manier in een performance neer te zetten en daarbij moet je in jou achterhoofd houden dat je je altijd wel moet onderscheiden van de concurrenten. Want dat is cruciaal voor de roem en dan kan je het publiek ook wel diep raken in hun hart zodat ze je zullen onthouden en als je beschikt over het unieke vermogen om een personage uit te beelden dan kan je wat heel weinig mensen kunnen en dan stijgt je marktwaarde en verdien je er veel geld mee. Het is echt wel noodzakelijk om zoveel mogelijk te leren door te beschikken over de meest actuele kennis en inzichten zodat je dan weet wat goed verkoopt en waar het publiek van houdt. Dan speel je in op hun wensen en behoeften en kunnen er miljoenen exemplaren worden verkocht van de artistieke producten die je maakt en je moet er rekening mee houden dat mensen altijd op zoek zijn naar iets nieuws en toegankelijk.

Altijd moet je blijven kijken naar de stijl van andere mensen maar je moet ook nieuwe vormen, structuren en personages overwegen. En met de advertenties en marketing die je gaat voeren is dat een uitstekende manier om een hele basis klanten en fans mee op te bouwen want je moet altijd in je achterhoofd houden dat je voldoende reclame voor jezelf moet komen. Door jezelf te zien als een verkoper die nood heeft aan een product in de markt zodat andere mensen dan wel een product zullen kopen in mijn visie. Daarbij moeten alle beslissingen die ik neem leiden in de ontwikkeling van je roem en dan zal het merk de manier waarop je met mensen praat, kleedt, creeert en adverteert op een professionele wijze gaan dicteren door geordend te zijn maar ook open seksueel. Altijd moet de plaatselijke radio of tv-station worden gecontacteerd over het creatieve project dat je in moet voeren en je moet bewijzen dat je een goede gast bent maar ook een leuk onderwerp om over te interviewen. En mocht je gebrek hebben aan ervaring dat moet je dat om zien te zetten in een kracht door vooral dan een fris gezicht te zijn en vooral te laten merken dat je tegen business as usual bent. Natuurlijk is het zo dat je een mislukking moet durven riskeren en daarom moet je vertrouwen hebben in je merk, product en jezelf waard vinden om beroemd te worden zodat je jezelf dan zal openstellen om te slagen.

Het is ook de bedoeling dat je auditie doet omdat je dan je talenten en vaardigheden zal laten beoordelen door een deskundige jury. Want er wordt dan gekeken in hoeverre je zal passen binnen de beoogde productie en collega's waarmee je dan moet samenwerken ene functioneren Daarnaast heeft het ook een selectief karakter omdat er wordt gekeken of je geslaagd ben of niet en of je in staat bent om het opgelegde en vrije gedeelte goed hebt bestudeerd door de teksten te koppelen aan de bijbehorende emotie. Het gaat erom dat je geselecteerd zal worden voor een rol in de audiovisuele media dus de opdrachtgever, regisseur of producent wil dan een aantal foto's van je zien en dat in in combinatie met uitstraling en je talenten voor het zingen, dansen, acteren en presenteren. De proefopnames op video moeten vooral wel goed worden beoordeeld en als je eenmaal de rol hebt dan heb je ook werk en kan je potentiele klanten overhalen tot de aanschaf van je product of dienst. Dan zal de consumptie worden bevorderd en ook het creeeren en versterken van een merkimago en getrouwheid aan het merk en het is ook het promoten ervan door een gesponsorde boodschap. Dan zal de omzet, winst en naamsbekendheid ervan gaan stijgen en het product trekt dan de aandacht en zal zo ook een herkenbaar voordeel inhouden voor de ontvanger ervan. 

Want door jezelf als duidelijk merk aan te bieden creeer je dan je eigen markt en mogelijkheden en mensen gaan dan op je bouwen en daarom moet er in je persoonlijke merk een herkenbare en constante factor zitten in combinatie met een hoog niveau van professionaltieit. En bij het ontdekken en vaststellen van je eigen merk moet je ervoor zorgen dat je apart, congruent enm betrouwbaar overkomt door vooral geen masker te dragen en je mag je zeker niet anders voordoen dan wie je werkelijk bent. Het is ook belangrijk dat je je eigen kracht wil vinden door het vorm te geven en daarom moet je je imago op een professionele wijze managen want dan roep je positieve beelden en associaties op en dan leg je de nadruk op je unieke kwaliteiten en eigenschappen. En alles wat je doet moet dan bijdragen aan het beeld dat je zal uitstralen want dan weet je ook wel wat er belangrijk is en wat je leuk en uniek maakt. Ook kan je je ambities op een inhoudelijke wijze zichtbaar maken door een gerichte opleiding of cursus te volgen en dan kan je je in het vakgebied waarin je werkzaam bent gaan specialiseren.

Ik hoop dat deze informatieve tekst mensen zal helpen om beroemd te worden en dat ze het in de praktijk kunnen gaan toepassen. Daarnaast heb ik met veel plezier gewerkt aan deze tekst en ik ga ervanuit dat het met enthousiasme wordt gelezen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in