Chocoladetruffels behoren naar mijn idee tot een van de lekkerste soorten snoep van chocolade. Met dit recept kun je zelf je eigen truffels maken en op tafel opdienen voor je gasten of je eet ze zelf lekker op. Geniet ervan!
Neem de tijd om je ingrediënten te kopen, ga op zoek naar goede pure chocolade. Eén van de betere chocolade die er te verkrijgen is is de chocolade van het Belgische merk Callebaut. Let er wel op met het smelten van chocolade dat dit langzaam en voorzichtig gebeurt. Indien chocolade te heet wordt verbrand het en kun je het weggooien.
Leg je ingrediënten vooraf klaar.
Ingrediënten:
- 100 g pure chocolade**
- 100 g boter
- 100 g Van Gilse Poedersuiker
- 25 g cacao
- 2 el gemalen hazelnoten
- 1 el sinaasappel limonadesiroop*
- chocoladehagelslag om door te rollen
*In plaats van sinaasappel limonadesiroop kan er ook sinaasappellikeur gebruikt worden.
**Deze truffels kunnen ook van witte chocolade bereid worden. Let er dan op dat de chocolade bij het smelten niet te heet wordt en laat de siroop of likeur weg.
Benodigdheden:
- kom
- mixer
- spatel
- spuitzak of slagroomspuit
Bereiding:
De chocolade in stukjes breken en in een kom doen. De kom in een pan met heet water zetten en de chocolade laten smelten. In een kom met de mixer de boter tot room kloppen. Met een spatel deel voor deel de poedersuiker, cacao, gesmolten chocolade, hazelnoten en siroop erdoor roeren. Het mengsel circa 2 á 3 uur in de koelkast laten opstijven. Vervolgens van de massa een rol vormen en hiervan gelijke stukjes snijden. Deze stukjes tot balletjes vormen. De balletjes in een kom met hagelslag leggen. Voorzichtig de kom schudden en de truffels eruit nemen.
Tip:
In plaats van chocoladehagelslag kan ook cacao gemengd met poedersuiker gebruikt worden om de truffels door te rollen.
Met bovenstaand recept kun je een klein portie aan truffels maken. Let er wel op dat je ingrediënten in de koelkast goed opgestijfd zijn anders loop je het risico dat het vormen van balletjes moeilijk wordt.
Eet smakelijk en geniet ervan!