Om het wat makkelijker te maken de verschillende Dukan fases te doorlopen, wordt er gebruik gemaakt van vele recepten. Dit is een pittig gerecht met kip en sperzieboontjes. De eerste fase is een fase waarin alleen eiwitten worden gegeten. In de tweede fase worden de dagen met enkel eiwitten afgewisseld met dagen van enkel eiwitten en groenten.
Dit gerecht past in het Dukan dieet en is geschikt voor de dagen met eiwitten en groenten. Dr. Pierre Dukan beveelt het gebruik van sperziebonen aan in zijn dieet, omdat ze erg caloriearm zijn en veel pectine bevatten, waardoor ze actief zorgen voor een gevoel van verzadiging.
Bereidingstijd: 40 minuten en minimaal 6 uur voor het marineren
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram kipfilet
- 8 eetl. azijn
- 8 eetl. soyasaus (kikkoman)
- 6 eetl. tomatenpuree
- 4 eetl. water
- 2 1/2 eetl. vloeibare zoetstof (geschikt om mee te bakken)
- 2 rode pepertjes
- 1 kleine ui en 1 grote ui
- 1 eetlepel roomkaas light
- 250 gram champignons
- 450 gram sperzieboontjes
- 1 zakje nasikruiden (Let op de koolhydraten, dus zonder suiker, zetmeel o.i.d.)
Óf i.p.v. het zakje nasikruiden;
- 1 theel. Chinees 5 kruidenpoeder
- 1 theel. laos
- 1/2 theel. djinten (gemalen komijnzaad)
- 1/2 theel. ketoembar (gemalen koriander)
- 1/2 theel. djahé (gemalen gemberwortel)
- 1/2 theel. paprikapoeder
- 1/2 theel. chilipoeder
- 1/2 theel. koenjit (gemalen kurkuma)
- 1/2 theel. knoflookpoeder
Er is geen extra zout aan dit kruidenmengsel toegevoegd, dit zit waarschijnlijk wel in het zakje nasikruiden, dus het heeft de voorkeur om de losse kruiden te gebruiken.
Bereiding:
- Snij de kipfilet in kleine stukjes en snipper de kleine ui en 1 van de pepertjes.
- Maak een marinade van alle kruiden, azijn, tomatenpuree, soyasaus, zoetstof en de gesnipperde ui en peper.
- Laat het vlees hierin minimaal 6 uur marineren in een afgesloten schaal in de koelkast.
- Snipper de grote ui en fruit die in een pan met anti-aanbaklaag (evt. nog met een drupje olie ingevet).
- Voeg het gemarineerde vlees met marinade toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Maak de boontjes schoon en kook ze gaar, bak ze hierna op met het andere fijngesneden pepertje.
- Snij de champignons in schijfjes en voeg ze aan het vlees toe, laat nog 10 minuten sudderen.
- Maak het vlees af met een eetlepel roomkaas light en serveer samen met de boontjes.
Smakelijk eten!
Dit gerecht is ook prima in porties in te vriezen.
Mijn eigen verzamelde recepten van de afgelopen 20 jaar, toegepast op het Dukan dieet.
Boek: Het Dukan Dieet, geschreven door Dr. Pierre Dukan