Een houseparty is een evenement met muziek waar (bekende) dj's de hele dag, avond en/of nacht (afhankelijk van het feest) housemuziek wordt gedraaid. 

Algemeen

In 1991 kwamen houseparty's in opmars onder jongeren. Houseparty's zijn populair in Nederland maar ook in het buitenland worden deze feesten regelmatig gegeven.De bekendste houseparty's in Nederland zijn: Defqon1, Houseclassics, GroundZero, Thunderdome, Q-Base, Awakenings, Mysteryland, Sensation, Masters of Hardcore, Decibel en Dance Valley. Vroeger werden er voornamelijk vinylplaten gebruikt om te mixen. Tegenwoordig wordt er bijna alleen nog maar gemixt met cd's. De voornaamste muziekstijlen zijn hardcore (ook wel gabberhouse genoemd), (hard)trance, hardhouse, techno, oldskool, terror en hardstyle.

Organisatie

De bekendste organisatoren van houseparty's zijn ID&T, Q-Dance, Dance 2 Eden en UDC. Zij hebben grote succesen behaald met deze houseparty's die vaak onder dezelfde naam terugkeren. Zij maken reclame met behulp van flyers en/of advertenties op radio, internet en tv om bezoekers naar hun feest te lokken.

Locaties

Houseparty's worden georganiseerd op veel verschillende locaties. In de wintermaanden vooral in disco's, clubs, buurthuizen, maar ook in sport- en evenementenhallen en in de zomermaanden ook op een strand, of in de open lucht zoals Dance Valley, GroundZero en Defqon1. Het publiek kan zich urenlang vermaken op de opzwepende muziek.

Wat is er verder te doen?

Het publiek bezoekt natuurlijk voornamelijk een houseparty voor de muziek. Maar naast de muziek is er nog veel meer te beleven op een houseparty. Er zijn verschillende eettentjes, ijscobars, coktailbars, merchandise, stands waar je een tattoo kunt laten zetten, kermisattracties, videowalls en lasershows.

Thema's

Sommige houseparty's hebben een bepaald thema. Het publiek wordt bijvoorbeeld verzocht om in een bepaalde kledingstijl te komen om eenheid te creëren op het feest.

Drugsgebruik

Houseparty's worden vaak geassocieerd met drugsgebruik. De populairste drug is nog altijd ecstasy. Daarnaast worden er pepmiddelen gebruikt zoals cocaïne en speed. Vanaf 1998 werden er vaak pillen aangeboden met op ecstacy gelijkende stoffen zoals MDEA. Daarom staan er vanaf die tijd op een houseparty's stands waar je een ecstasypil kan laten testen op werkzame stoffen om gebruikers te beschermen tegen 'foute' pillen.

Wikipedia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in