Het is niet moeilijk om vegetarisch te eten. Er bestaat een ruime keuze aan recepten. Dit is gedeeltelijk te danken aan het bestaan van het internet. Hier volgt een heerlijk recept met champignons als hoofdbestanddeel…

Eerst en vooral dient u de ingrediënten goed uit te kiezen. Daarvoor gaat u best naar een markt waar biologisch geteelde groenten worden aangeboden. U kan natuurlijk ook kiezen voor een kleinhandelaar in verse groenten. Als vegetariër heb ik geleerd om niet te kiezen voor groenten en fruit uit een supermarkt.

Ingrediënten:

  • bakje champignons
  • busseltje lente-uitjes
  • rode en/of gele paprika
  • groene en rode pepers
  • look
  • busje oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Bak eerst de champignons in olijfolie en voeg er rijkelijk de oregano aan toe.

U mag gerust veel oregano gebruiken omdat dit een typisch Italiaans accent aan het gerecht geeft.

Alle  ingrediënten in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de champignons.

Het geheel een tiental minuten laten sudderen op een laag vuur.

Er kan creatief gewerkt worden met de hoeveelheid look, pepers, paprika enz… Ikzelf hou van veel look, veel lente-uitjes en veel pepers… dit is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke smaak …

Tijdens het bakken eventueel nog wat olijfolie toevoegen.

Na het bakken het gerecht over een drietal kleine ovenschotels verdelen.

Elke ovenschotel met een laag parmezaanse kaas of oude brokkelkaas bedekken.

De ovenschotels bedekken met folie en in de ijskast zetten tot de volgende dag. De smaken worden op die manier goed vermengd.

Even in de oven en klaar!

Opmerkingen:

Dit recept kan als basis dienen voor fantasierijke creaties.  Waarom zou u de champignons niet vervangen door aubergine? Waarom zou u de oregano eens niet vervangen door tijm, rozemarijn of andere kruiden?

Er zijn talrijke manieren om dit recept kleur, geur en smaak te geven.

Het is belangrijk om olijfolie van goede kwaliteit te gebruiken.  Er kan natuurlijk ook walnotenolie gebruikt worden. Het gebruik van walnotenolie geeft een aparte notensmaak aan het gerecht.

Succes!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in