Een recept om konijn op een heerlijke manier te bereiden samen met een recept voor een heerlijke dame blanche. Smullen maar! 

Konijn à la moutarde

Dit mooie recept uit de franse keuken wil ik graag met iedereen delen, ik hoop dat veel mensen het gaan proberen en er net zo enthousiast over zijn als ik. Een heerlijk gerecht dus voor de feestdagen, maar natuurlijk ook uitermate geschikt om gewoon gezellig met elkaar te eten. Een lekker wijntje erbij en een lekker dessert maken het natuurlijk helemaal af.

Benodigdheden

  •  6 konijnenbouten
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 500 ml kippenbouillon of water
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels dijonmosterd
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook geperst
  • 2 laurierbladeren

Bereiding

Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak ze rondom bruin. Neem de bouten uit de pan en bewaar ze even apart. Schenk de azijn in de pan en laat hem tot 1/3 inkoken. Voeg de kippenbouillon, de mosterd, de slagroom, de oregano, de paprikapoeder, rozemarijn,  de geperste teentjes knoflook en de laurierbladeren toe en breng alles aan de kook.

Doe zodra het kookt de bouten weer in de pan, en laat ze met de deksel op de pan op laag vuur staan tot het vlees vanzelf helemaal loslaat.Neem de bouten weer uit de pan en leg ze even apart. Kook daarna het kookvocht in tot een saus( je hebt de juiste dikte als het aan je lepel blijft hangen). Naar smaak peper en zout toevoegen en de bouten weer in de pan om ze weer op te warmen.

Lekker met geroosterde zoete uien, een frisse salade en gebakken aardappelen.

Dâme blanche

En nu natuurlijk het nagerecht, een heerlijke eigengemaakte dâme blanche.

Benodigdheden

 

  • Slagroomijs
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram pure chocolade

 Bereiding

Verwarm de slagroom tot het kookpunt. Zet het vuur uit en roer de fijngehakte chocolade erdoor doe dit net zo lang tot je een mooie gladde saus hebt. Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf en maak de coupes op met bolletjes ijs en slagroom. Giet er aan tafel de heerlijke warme chocoladesaus over en smullen maar!

 

  •  

  • LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in