Een heerlijk, koolhydraatarm recept voor een sperziebonen en gehakt schotel. Handig voor mensen die het Dr. Frank of Atkins dieet volgen.

Steeds meer mensen volgen een dieet, waarbij weinig tot geen koolhydraten gegeten mogen worden. Het lichaam heeft energie nodig en verkrijgt deze energie door het verbranden van koolhydraten en vet. Koolhydraten worden als eerst verbrand, daarna is het vet pas aan de beurt. Aangezien veel van ons wel wat vet willen missen, willen we het liefst dat het lichaam al haar energie verkijgt door vetverbranding. Door zoveel mogelijk koolhydraten weg te nemen, gaat het lichaam eerder over op vetverbranding. Dat levert dus een vermindering van onze vetlagen op!

Ik volg het dieet zelf ook en het werkt perfect, maar is soms wel erg lastig.

Geen koolhydraten betekent:  

  • Geen aardappelen
  • Geen pasta
  • Geen brood
  • Geen suikers

Aangezien wij in Nederland echte aardappeleters zijn, zijn er maar weinig recepten te vinden die aan deze eisen voldoen. Iedere avond denk ik: wat moet ik nu weer eten? Ik heb zelf nog niet veel echt lekkere koolhydraatarme recepten gevonden.

Uiteindelijk ben ik zelf gaan experimenteren en heb deze sperziebonen-gehaktschotel gemaakt. Ik vond hem zelf erg lekker en hoor graag wat jullie ervan vinden!

Koolhydraatarm recept voor 4 personen

  • 750 gram diepvries sperziebonen
  • 15 gram boter
  • 1 ui
  • 500 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 125 mililiter zure room
  • 150 gram geraspte kaas
  • paprikapoeder

Bereidingswijze koolhydraatarm recept

  • Kook de sperziebonen beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Fruit de ui, voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de knoflook, oregano en tijm toe.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Beboter een ovenschaal en leg de helft van de sperziebonen hierin.
  • Dek de sperziebonen af met het gehaktmengsel en leg de resterende helft van de sperziebonen er boven op.
  • Giet alle zure room en kaas over de sperziebonen
  • Stop de ovenschotel 20 minuten in de oven op 200°
  • Bestrooi de schotel voor het serveren met paprikapoeder

Eet smakelijk!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in