Heineken is misschien wel het bekendste Nederlandse biermerk. Ook in het buitenland is dit bier vaak te krijgen. Heineken behoort dan ook tot de grootste bierbrouwerijen ter wereld.

Heineken is een Nederlandse pils met een lage gisting. Het Heineken A-gist zorgt voor de unieke smaak. De productie van Heineken vindt plaats in bijna zeventig verschillende landen.

Geschiedenis

Het biermerk Heineken ontstond in 1864. Het werd opgericht door Gerard Adriaan Heineken in een brouwerij in Amsterdam. In 1968 besloten de biermerken Heineken en Amstel samen verder te gaan. Inmiddels heeft Heineken ook een heleboel andere biermerken in bezit.

Freddy Heineken

Freddy Heineken kwam in 1941 bij Heineken werken, later werd bij hoofd van de directie. Freddy Heineken deed veel in de reclame voor het merk. Zo bedacht hij de slogan ‘’Heerlijk, Helder, Heineken’’. In 1983 werden Freddy Heineken en zijn chauffeur ontvoerd. Er werd vijfendertig miljoen gulden losgeld gevraagd. Na de betaling werden Freddy en zijn chauffeur echter niet losgelaten. Twee dagen later werden ze bevrijd door de politie.

Het flesje

Het Heineken flesje zoals wij die nu kennen komt uit 1930. Dit flesje is stevig en kan worden hergebruikt door het statiegeld wat er gevraagd wordt. De twee letters E in Heineken staan een beetje schuin. Hierdoor lijkt het woord Heineken vrolijker. Deze E wordt daarom ook wel de lachende E genoemd. Freddy Heineken was de bedenker van deze E’tjes.

Inmiddels is er een groot aantal Heineken flesjes op de markt. Het bekendste flesje is het flesje van bruin glas met dertig centiliter bier erin. Dit flesje wordt het pijpje genoemd. Voor warme zomerdagen is het groene flesje van vijfentwintig centiliter ontworpen. Dit flesje heeft een handige draaidop waardoor je geen opener meer nodig hebt. Voor de liefhebber is er een halve liter fles ontworpen. Tenslotte is er nog een fles van doorzichtig groen glas, met een extra lange flessenhals. Dit flesje is speciaal ontworpen om te drinken op de dansvloer. Dankzij de lange hals kan het flesje makkelijk vastgehouden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in