Jupiler is een Belgisch biermerk dat in Nederland vooral bekend is als sponsor van de Jupiler League. In België en Zuid-Nederland is Jupiler een bekend biermerk.

Oorsprong

Jupiler wordt gebrouwen in het plaatsje Jupille-sur-Meuse in België. Hier komt de naam van het biermerk Jupiler ook vandaan. Vroeger heette dit merk Jupiler 5, een verwijzing naar het alcoholpercentage en het aantal ingrediënten. Na verloop van tijd is de vijf uit de naam verdwenen.

Het bier

Jupiler heeft een zachte smaak. In het originele Jupiler bier zit ruim vijf procent alcohol. Er zijn echter twee varianten bijgekomen. Sinds 2006 wordt Jupiler Bleu verkocht. In dit bier zit minder alcohol, slechts drie procent. Jupiler Bleu heeft wel dezelfde smaak als de gewone Jupiler. Dit bier is speciaal gebrouwen voor de momenten dat je wel trek hebt in een verfrissend biertje, maar (nog) niet teveel alcohol wilt drinken. Dit bier wordt alleen in België verkocht. Ook is er sinds 2008 Jupiler Tauro. Dit bier is juist zwaarder, het alcoholgehalte is ruim acht procent. Deze drie bieren kunnen het beste gedronken worden op een temperatuur van drie graden.

De flesjes

Het opvallende aan de flesjes van Jupiler is dat ze slechts vijfentwintig centiliter bevatten, minder dan de meeste bierflesjes. Het logo van Jupiler is een stier. De afbeelding van de stier is in 2006 voor het laatst veranderd. De stier staat nu op vier poten in plaats van twee. Ook zijn toen de Jupiler glazen vernieuwd. De slogan die de laatste tijd gebruikt wordt voor het merk is: ‘’Mannen weten waarom’’.

Sponsor

In Nederland is Jupiler de sponsor van de Jupiler League. De prijs die te winnen is in de Jupiler League is, net als het logo, een gouden stier.

Brouwerij

In de brouwerij kan je zien hoe het Jupiler bier gebrouwen wordt, welke ingrediënten er gebruikt worden en hoe het bier razendsnel in flesjes en biervaten gestopt wordt. Na afloop is er uiteraard de mogelijkheid om dit bijzondere bier te proeven. Kosten voor een rondleiding door de brouwerij zijn zes euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in