Heerlijke gebakken vis met een krokant laagje, lekkere gepofte aardappelen, met zachte kruidenkaas gevulde champignons en romige champignonsaus op een bedje van sla.
Benodigdheden:
Aluminiumfolie
500 gram kruimige aardappelen
Zonnebloemolie
Zout
Peper
(Grote) champignons
Kruidenkaas
4 pangasius filets (of een andere soort vis, er kan verse vis maar ook vis uit de diepvries gebruikt worden)
Ong. 3 dl Melk
Paneermeel
Citroensap
2 tomaten
1 rode ui
1 gewone ui
1 komkommer
Een kropje sla
Feta kaas
40 gram bloem
0,5 dl kookroom
1 ei
1 el witte wijn
4 dl bouillon
Ong. 40 gram Boter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (een heteluchtoven op 160 graden). Borstel ondertussen de kruimige aardappelen goed schoon en prik met een vork een paar gaatjes in de schil. Vet een paar velletjes aluminiumfolie licht in met de zonnebloemolie. Leg de aardappelen op de stukjes aluminiumfolie en strooi er wat zout op. Verpak ze allemaal (apart) in de velletjes aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat welke u in het midden van de voorverwarmde oven schuift. Laat de aardappelen 45 tot 70 minuten in de oven liggen (dit ligt aan de grootte van de aardappelen). Serveer de aardappelen in de aluminiumfolie.
Snijd een ui zo fijn mogelijk en een aantal van de champignons in dunne plakjes. Verhit ongeveer 40 gram boter en fruit hier de uisnippers in. Voeg hier 40 gram bloem aan toe. Doe 4 dl bouillon bij dit mengsel. Meng dit weer goed tot er een gladde saus ontstaat. De plakjes champignons kunnen hier nu aan toegevoegd worden, laat het vervolgens 10 minuten zachtjes koken. Klop een ei met 0,5 dl koffieroom en 1 el wijn los, voeg hier een beetje van de saus aan toe en roer dit goed door elkaar. Doe dit mengsel weer bij de saus en breng het op smaak met wat zout en peper.
Dep de (ontdooide) visfilets droog, strooi er een beetje zout overheen en laat dit 10 minuten intrekken. Doe er wat peper en een paar druppels citroensap op. Wrijf dit in de vis. Doe dit ook bij de andere kant van de vis. Doe de melk in een schaal en haal de vis er doorheen. Leg de visfilet daarna in de paneermeel en druk deze een beetje aan. Doe dit ook aan de andere kant van de visfilet. Als alle visfilets gepaneerd zijn kunt u ze gaan bakken. Dit kunt u het beste doen als de rest van het gerecht ook bijna klaar is want de vis is snel gaar.
Maak de champignons schoon en draai het steeltje er voorzichtig uit, hier kunt u ook een mesje bij gebruiken. Vul de champignons met kruidenkaas en verpak ze net als de aardappelen in aluminiumfolie. Doe ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Snijd de tomaat in blokjes, de komkommer in dunne plakjes en snipper de rode ui grof. Meng dit allemaal samen met de blokjes feta kaas door de sla.
Leg het slamengsel op een bord met hierop de vis. Haal de met kruidenkaas gevulde champignons uit de aluminiumfolie voordat u deze op het bord legt, maar laat de gepofte aardappelen wel ingepakt in aluminiumfolie. Giet een beetje champignonsaus over de vis. Doe dit wel pas vlak voordat het gerecht geserveerd wordt, anders wordt de paneermeel minder knapperig of zelfs zacht.
Eet smakelijk!
www.smulweb.nl