Deze makkelijk te bereiden groentemoussaka is geschikt voor vegetariërs en voor mensen die eens een maaltijd zonder vlees willen bereiden!  

Vegetarische groentemoussaka

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote aubergines
  • 3 middelgrote courgettes
  • 500 gram tomaten
  • 3 middelgrote uien
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eieren
  • 3 deciliter yoghurt
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 °C

Spoel de aubergines af onder de kraan en snijd deze in plakken van plusminus 1 centimeter, bestrooi vervolgens de plakken met wat zout en bedek ze met keukenpapier. Laat de aubergines ongeveer een half uur staan. Spoel de courgettes af en snijd ze vervolgens in dunne plakken en de tomaten in kleine stukjes. Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg de courgettes toe en laat ze onder af en toe omscheppen zacht worden. Voeg de tomaten, oregano, wat zout en de versgemalen peper toe en laat het geheel ongeveer 3 minuten stoven. Neem de pan van het vuur en zet deze even apart. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de plakken aubergines aan weerskanten goudbruin. Schep de helft van de aubergines in een ovenschaal en strooi er een beetje Parmezaanse kaas over. Voeg het uien-courgettemengsel toe en strooi hier de rest van de Parmezaanse kaas over. Voeg de andere helft van de aubergines toe. Meng de bloem met de losgeklopte eieren, de yoghurt en de geraspte kaas. Schenk dit mengsel over het gerecht en plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de moussaka circa 30 minuten in de oven bakken. Voor het opdienen minstens 5 minuten iets laten afkoelen.

Serveer het gerecht met stokbrook of ciabatta en bijvoorbeeld een frisse groene salade.

Eet smakelijk!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in