Indien je van witlof en aardappels houd dan is dit misschien een recept voor je. Gemakkelijk te bereiden en voor iedereen te doen

Voordat je begint is het belangrijk te zorgen dat alles klaar staat.

Ingrediënten

  • vijf stuks witlof
  • Pakje groentesmoor Ham/Kaas van Maggi
  • Pakje aardappelpuree voor ovenschotel
  • 100 gram achterham (snij deze alvast in stukjes)
  • Zakje geraspte kaas (150 gram)
  • 150 milliliter water
  • Vloeibare bakboter

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Smoorpan (of koekenpan met deksel)
  • Maatbeker
  • Groentemes

Bereidingswijze

  • Warm de oven voor op 200 graden celcius
  • Was de witlof en haal de bruine stukken er eventueel vanaf
  • Snij de witlof doormidden en haal het bittere stuk (het midden van de witlof) eruit.
  • Snij de witlof in grote stukken van ongeveer één bij één centimeter.
  • Verwarm een kneepje boter in de pan en laat deze warm worden
  • Doe de witlof in de pan en doe de deksel erop.
  • Laat de witlof in ongeveer tien minuten smoren op middelhoog vuur
  • Maak in de tussentijd de groentesmoor aan met 150 milliliter water (op het pakje staat anders vermeld!)
  • Voeg de ham en de groentesmoor toe aan de inmiddels gegaarde witlof.
  • Laat dit doorverwarmen tot het een dik geheel is
  • Zet het vuur uit.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking (gebruik je verse puree, zorg dat je ongeveer 600 gram puree hebt)
  • Doe de aardappelpuree samen met de witlofmix in de ovenschaal en roer alles door elkaar
  • Zorg dat de bovenkant glad is
  • Bestrooi nu alles met de geraspte kaas
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat deze er ongeveer 35 minuten instaan.

Na ongeveer 35 minuten is je ovenschotel klaar.

Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in