Het Bloemencorso van de Bollenstreek trekt sinds jaar en dag duizenden mensen naar de Bollenstreek. De tocht begint dit jaar op vrijdagavond 15 april 2011 met een verlicht corso door Noordwijkerhout. Op zaterdag 16 april trekken alle praalwagens van Noordwijk naar Haarlem. In Haarlem worden alle praalwagens tot en met zondag 17 april opgesteld, om te bezichtigen.

Bloemencorso van de Bollenstreek

Dit jaar wordt voor de 64e maal het bloemencorso van de Bollenstreek gehouden. Het thema van 2011 is Musical Parade. Het corso wordt gehouden van 15 april tot en met 17 april. De belangrijkste tocht is op zaterdag 16 april. Dan start de tour van praalwagens in Noordwijk, om 09.30 uur vanaf de boulevard. De totale route is zo'n veertig kilometer en rond de klok van 21.00 uur zal de binnenstad van Haarlem worden bereikt.

Vrijdag 15 april – Noordwijkerhout

De route van het corso in Noordwijkerhout op vrijdagavond 15 april start bij de Gieterij om 21.00 uur. De route eindigt bij het gemeentehuis, rond de klok van 22.10 uur. Alle praalwagens zijn verlicht. Het corso in Noordwijkerhout wordt officieel geopend door musical-sterren Jim Bakkum en Chantal Janzen, samen met Erwin van Lambaart, onder meer bekend als jurylid van 'Op zoek naar… Zorro'.  Alle voorgaande jaren hebben muziekcorpsen meegelopen met het bloemencorso, maar dit keer wordt het totaal anders. Op en rondom alle wagens zal musical-muziek te horen zijn.

Zaterdag 16 april Noordwijk – Haarlem

Op zaterdag 16 april gaat het bloemencorso verder, vanaf de vuurtoren in Noordwijk om 09.30 uur, om diverse gemeenten aan te doen. Door Voorhout en Sassenheim wordt langs de Keukenhof in Lisse gereden. Hillegom, Bennebroek en Heemstede worden bereikt, om als eindpunt in Haarlem aan te komen. Dit zal zijn om 21.20 uur, bij de Turfmarkt.

Zondag 17 april – Haarlem

De gehele zondag 17 april staat het bloemencorso opgesteld in de binnenstad van Haarlem, tot 17.00 uur.

Extra activiteiten m.b.t. het bloemencorso

  • In Noordwijkerhout is er op vrijdagavond een toeristische markt met demonstraties touwvlechten, klompen maken en manden vlechten. Ook zijn er vele bloemenmozaïeken te bezichtingen, rond de Witte Kerk en op andere plaatsen.
  • Op zaterdag is er een 'korenslag' in de Witte Kerk, Noordwijkerhout, met veel koren uit de Bollenstreek.
  • Op zondag wordt er in Noordwijkerhout een openluchtconcert georganiseerd, van 14.00 uur tot 16.00 in de bollenvelden van kwekerij Van der Poel aan de Gooweg.
  • Op vrijdag en zaterdag wordt in Lisse een corsomarkt georganiseerd, met zo'n 80 marktkramen in het centrum.

In totaal zullen er ongeveer 20 praalwagens meerijden en zo'n 30 versierde luxe en bijzondere auto's. Ook zal de stoet worden voorgegaan door een feestelijke promotiecaravaan.

Het bloemencorso is prima te combineren met een bezoek aan de Keukenhof of een van de evenementen in Noordwijkerhout in ditzelfde weekeinde.

De activiteiten in Keukenhof, Lisse zijn in deze periode:

  • 23 maart – Officiële opening door Bettina Wulff (echtgenote Duitse bondspresident Christian Wulff) in het bijzijn van prins Willem Alexander
  • 25 april – Easter Parade
  • 16 april – Bloemencorso door Lisse, langs de Keukenhof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in