Elk jaar wanneer de herfst zijn intrede doet, komt de vraag weer naar boven: ‘Wat geef ik aan familie of vrienden tijdens de kerstdagen?’ Vaak denk je dat je genoeg tijd hebt om kerstinkopen te doen, maar dikwijls blijkt dat de kerstcadeautjes toch last-minute worden aangeschaft. Het grootste probleem is niet alleen het gebrek aan tijd, maar ook het niet weten welk kerstcadeau je moet geven aan je partner, familielid of vrienden. Wil je dit jaar zonder stress kerstinkopen doen en wil je je dierbare echt verwennen met een leuk en verrassend cadeau? Wij geven je een aantal handige tips voor leuke presentjes.

Cadeau voor jouw partner

Een presentje kopen voor je partner wordt vaak – naast het kopen van een cadeau voor schoonouders – als meest ingewikkeld gezien. Hoewel je deze persoon vaak het beste kent, is het ook lastig om een verrassend cadeau te bedenken. Een geurtje, fles wijn of cadeaubon voor een massage worden vaak gegeven als kerstpresentje, maar zijn niet bijster origineel. Chocolade is ook een cadeau dat vaak wordt gegeven. Voorgepakte bonbons zijn misschien een beetje saai, maar als je zelf bonbons gaat maken, dan heb je past echt een uniek cadeau. In de categorie unieke cadeaus valt ook een sieraad met een naam of speciale datum erin gegraveerd. Kies bijvoorbeeld voor een gouden armband of een zilveren ketting. Een ander idee kan zijn om een cadeau te geven waarbij je samen iets gaat doen. Bijvoorbeeld samen een danscursus volgen, een middag schaatsen of samen koken. Even ontspannen na de stressvolle kerstperiode? Dan kan een dagje sauna ook heerlijk zijn. Samen iets doen is niet alleen leuk, maar je hebt er zelf ook wat aan. Zo is het een dubbel cadeau.

Een elektronisch gadget voor de kids

Voor kinderen is het vaak niet moeilijk om een cadeau te verzinnen. Met speelgoed maak je bijna ieder kind wel blij. Zeker als je een cadeau uitkiest dat goed bij hem of haar past. Is jouw kind, neefje of nicht helemaal gek van superhelden of Mega Mindy? Dan vallen er vaak genoeg leuke dingen te vinden zoals knutselaccessoires, tekenboeken of stripboeken van zijn of haar favoriete held(in). Voor tieners kan het lastiger zijn om een cadeau te bedenken. Een idee kan zijn om bijvoorbeeld een bioscoopbon te geven. Luisteren ze graag muziek of kijken ze veel films? Dan kun je ook een abonnement op Netflix, Videoland of een andere streamingdienst geven. Een ander idee is om een abonnement op elektronica te geven. Zo kunnen ze met de nieuwste AirPod Pro muziek luisteren of films kijken vanaf een tablet.

Een persoonlijk en tijdloos cadeau

Ben je nog op zoek naar een cadeau voor jouw (schoon)ouders? Daarvoor geven wij ook een aantal suggesties. Tijdens de kerstvakantie heb je tijd om leuke dingen te ondernemen, dus neem je (schoon)ouders mee op een uitje. Zeker wanneer je kinderen hebt kan een bezoek aan het kerstcircus, de bioscoop of een dierentuin een leuk uitje zijn. Je doet waarschijnlijk niet alleen je (schoon)ouders er een plezier mee, maar ook de kinderen. Daarnaast kan een gepersonaliseerd cadeau ook erg leuk zijn, denk aan een ingelijste familiefoto. Bewerk je foto’s en maak zelf een fotoalbum met de meest mooie momenten uit het afgelopen jaar. De laatste tip die we je meegeven: begin op tijd met het kopen van kerstcadeaus, zo voorkom je de last-minute inkoopstress!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in