Veel bruidsparen willen in de zomer trouwen, waarom? Het is dan vaak mooi weer en dan kunnen er mooie foto's gemaakt worden. Maar wist je dat de andere delen van het seizoen ook erg geschikt zijn? Kijk maar eens naar de onderstaande ideeën.

Zomer

"Geel-witNatuurlijk, de meest favoriete tijd om te trouwen is in de zomer. Het weer is (meestal) mooi, de temperaturen zijn lekker dus je trouwdag kan lekker buiten gevierd worden. In het zomerseizoen hebben de maanden juni, juli en augustus lange warme dagen met veel licht. Buiten op het water of in een mooie tuin waar alle bomen en planten in bloei staan is een feest vieren dan extra aantrekkelijk. Omdat alles in bloei is, is het mooi om een vrolijke themakleur te kiezen en de aankleding van je trouwfeest daar op af te stemmen. Geel en roze zijn favoriete kleuren hierbij. Denk er wel aan dat het ook in de zomer wel eens kan gaan regenen, dus wees er op voorbereid dat je ook een binnenlocatie achter de hand hebt. Dit kan overigens ook gewoon een grote tent zijn in de tuin zodat als het buitje voorbij is je snel weer naar buiten kan.

Herfst"Oranje

Ook het najaar heeft zijn charme om te trouwen. Met de herfstkleuren op de achtergrond kun je met de natuurlijke kleuren je trouwfeest hierop afstemmen. Met de warme herfstkleuren bruin, groen, oranje, geel en rood kun je prachtige combinaties maken om het geheel een warme sfeer te geven. Al deze accenten kan je laten terugkomen in bijvoorbeeld de tafeldekking of de bruiloftdecoraties. In de herfst kan de open haard al lekker aan. Gezellig ronde de open haard met een glaasje champagne terwijl de keuken bezig is het herfstmenu klaar te maken.

Winter

"KleurthemaVoor een romantische sfeer kan het winterseizoen heel geschikt zijn, denk maar aan de kerstdagen. De kleuren voor deze tijd van het jaar zijn rood (bordeaux), zilver, wit, crème, goud, bruin en lichtblauw. Je kunt als je vlak voor de kerst trouwt, het thema aanpassen naar de kerstsfeer maar dit hoeft natuurlijk niet. In deze tijd maken we veel gebruik van kaarslicht. Hierdoor creeër je een romantisch sfeer. De open haard knispert en brengt een warme gloed in de zaal. Gebruik kleuraccenten zoals rood of goud om af te wisselen. Denneappels, hulst en klimop kunnen heel goed gebruikt worden in de aankleding van de tafeldekking. De mooiste foto's maak je dan natuurlijk in de sneeuw. Ligt er op dat moment geen sneeuw overweeg dan het huren van een sneeuwmachine.

Lente

"violet"De winter is voorbij, het zonnetje komt weer voorzichtig tevoorschijn en de eerste bloemen laten zich al voorzichtig zien. Het is eindelijk lente. Het seizoen van vernieuwing. Trouwen in de lente met zijn zachte pastelkleuren. De hyacinten, narcissen, tulpen, sneeuwklokjes en madeliefjes zijn echte lentebloemen en hebben mooie kleuren om te gebruiken als themakleur in je bruiloftsfeest. De kleuren paars, roze, wit en geel zijn volop aanwezig in de natuur. Je kunt deze dan ook prachtig verwerken in je bruidsboeket en de corsage's. Met de tafeldekking kun je veel gebruikmaken van linten in pastelkleuren. In deze periode heb je ook de paasvakantie en de krokusvakantie dus ideaal als je gasten hebt die van ver moeten komen. Je krijgt meer en meer mooie dagen zodat je ook even naar buiten kunt. Wat dacht je van foto's tussen de bloeiende fruitbomen? Het weer kan nog wel grillig zijn dus deze tijd is niet zo geschikt om je feest buiten te vieren, maar wie weet? 's Avonds is het nog gauw donker en koelt het snel af, zorg dus dat je een warme jas bij je hebt.

 

Help je mee met schrijven op Todio, meld je dan hier aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in