Nederlandse festivals worden steeds duurder en raken steeds sneller uitverkocht. Voor een kaartje voor Lowlands ben je zo'n 185 euro kwijt, en dan moet je je kaartje ook nog eens heel erg vroeg in het seizoen kopen, wanneer er nog niets van de line-up bekend is. Je hebt dus geen idee voor welke acts je 185 euro neertelt. Misschien dat het daarom loont om op zoek te gaan naar een goedkoper alternatief in het buitenland. Het Duitse festival Hurricane wat elk jaar gehouden wordt in het Duitse Scheessel, is misschien wel iets voor jou!

Hurricane

Hurricane bestaat sinds 1997 en wordt gehouden in het kleine plaatsje Scheessel. Dit ligt vlakbij de bekendere grotere Duitse stad Bremen en ligt ongeveer twee uur rijden van Groningen vandaan. Het festival is een van de grootste van Duitsland en wordt elk jaar bezocht door zo'n 70.000 muziekliefhebbers. Hurricane duurt drie dagen en wordt meestal gehouden in het laatste weekend van juni. Bijzonder is dat in het zuiden van Duitsland gelijktijdig het festival Southside plaatsvindt. Dit is het tweelingfestival van Hurricane. Op een paar uitzonderingen na hebben ze dezelfde line-up. De bands die op het festival optreden zitten in de alternatieve pop/rock hoek. Er staan zowel gerenommeerde bands als opkomende kleinere bandjes.

Het festival

Op het festivalterrein bevinden zich vier podia. Drie grote openluchtstages en één tent. Het festivalterrein ziet er gezellig uit. Er zijn overal kraampjes waar je iets te eten of te drinken kunt kopen. Ook is er een leuke markt op het terrein met allemaal leuke spulletjes als zonnebrillen, mutsen, sieraden en t-shirts van leuke prints. De bands spelen vanaf 'smiddags tot iets na middernacht. Maar ook als er geen artiesten meer optreden is er nog genoeg te doen! Op de camping is er een tent met gezellige muziek die de hele nacht toegankelijk is, hier kun je je tot in de late uurtjes nog vermaken. De sanitaire voorzieningen, niet onbelangrijk, zijn erg goed. De wc's worden goed schoongehouden en er is vrijwel altijd toiletpapier en zeep om je handen te wassen.

De Duitsers

Een groot verschil met Nederlandse festivals is dat Hurricane een Duits festival is. Dit betekent dat er veel Duitsers zijn, en Duitsland hebben andere festivalgebruiken en gewoonten dan Nederlanders. Zo is het voor Duitsers heel normaal om zo'n beetje alles mee te nemen. Wij Nederlands kopen 's avonds iets te eten bij een van de vele tentjes. Maar Duitsers gaan rustig voor hun tentje zitten barbecuen. Sommige hebben zelfs een zak aardappelen mee en gaan deze voor hun tentje zitten schillen. Wanneer je als Nederlander vertelt dat je niks te eten hebt meegenomen zullen ze je verbaasd aankijken. Wel zijn de Duitsers erg gezellige festivalgangers en zijn ze erg spontaan. Ze maken graag een praatje met je en zijn vinden het interessant om te horen wat een Nederlander nu precies op een Duits festival te zoeken heeft.

Prijzen

De prijzen op Hurricane verschillen nogal met die op een Nederlands festival. Allereerst de prijs van een ticket. Een driedagen-ticket voor Hurricane 2012 kostte zo'n 125 euro. Deze prijs is aanmerkelijk lager dan die van de Nederlandse festivals, terwijl de line-up minstens net zo goed is. Dit jaar stonden op Hurricane bijvoorbeeld The Cure, Blink182, Pennywise, Rise Against, Mumford&Sons en Florence and the Machine. Ook op het festival ben je minder geld kwijt dan op een Nederlands festival. Op Hurricane is het, in tegenstelling tot op Nederlandse festivals, toegestaan drinken naar het festivalterrein mee te nemen. Dit scheelt je al heel erg veel kosten. Daarnaast is het eten veel goedkoper, en ook beter dan op Lowlands of Pinkpop.

Ben je op zoek naar een gezellig, betaalbaar festival, met een line-up die niet onderdoet voor Lowlands of Pinkpop, dan ben je bij Hurricane zeker op het juiste adres!

www.hurricane.de

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in