Het is altijd een grote uitdaging om een origineel feest te bedenken. Het doel is uiteindelijk om genodigden dichter bij elkaar te brengen, zodat er een gezellige sfeer ontstaat. Een van de manieren om dit te bereiken is door een themafeest te organiseren. Wat maken themafeesten tot een succes en waar moet de organisator op letten? Welke thema’s bleken eerder een succes?

Saamhorigheid creëren

De kracht van themafeesten ligt in de samenhorigheid die ontstaat bij het gezamenlijk uitstralen van één thema. Er zijn altijd mensen die het voorschut vinden om zich buitensporig te verkleden, maar in de meeste gevallen zijn genodigden bereidwillig en betaald dat zich uit in gezamenlijke vreugde. Zodra genodigden betrokken worden bij de voorbereidingen voor het feest, wordt de kans van slagen groter. Laat mensen meedenken over de het precieze thema, de locatie, het eten en drinken en muziek die het beste aansluit op het desbetreffende thema.

Excuusjes

Genodigden zijn over het algemeen dus bereidwillig, maar soms ook niet. Er worden dan excuusjes bedacht om toch in normale kledij te kunnen verschijnen. Men heeft bijvoorbeeld geen eigen voorraad met oude kleding en is zeker niet bereid tot het huren van kleding. Door hier van tevoren goed over na te denken kun je die argumenten weerleggen. Zo zijn er altijd mensen die enorm veel oude kledingstukken hebben liggen. Vraag deze mensen of ze die voorraad willen delen ten behoeve van het feest. Er zijn altijd enthousiastelingen die graag helpen.

Voorbeelden van themafeesten

Natuurlijk zijn er talloze thema’s die allemaal hun charmes hebben. Bij een goede opzet en uitvoering zullen weinig thema’s gedoemd zijn te mislukken. Toch zijn er bepaalde thema’s die in de regel als succesvol worden ervaren. Hieronder volgen enkele ‘bewezen’ thema’s.

Sprookjesfeest

Wie heeft nou geen jeugdsentiment als het gaat om sprookjes. Met name Walt Disney is erin geslaagd deze sprookjes op sprookjesachtige wijze te verfilmen. Peter Pan, de Lion King, Assepoester, Sneeuwwitje en wat dacht je van Belle en het Beest. Sprookjes en karakters die mensen maar al te graag vertolken met wat alcohol achter de tong.

Frans feest

Een zeer compleet thema kan worden ingericht met Frankrijk als thema. Denk aan de Bourgondische keuken, de heerlijke wijnen uit wijnstreken als Bourgogne of Bordeaux.
Daarnaast heeft Frankrijk een rijke historie met de Franse Revolutie, Lodewijk de 14e en natuurlijk Napoleon. Daarnaast staat de traditionele Franse muziek gerant voor een unieke sfeer.

Piratenfeest

Prachtige kostuums, heerlijke vissoorten en wellicht speciaal tafelgerei om avond een extra tintje te geven. In de piraterij was er na het enteren en kapen van de buit, altijd ruimte voor een feestje.

Cowboyfeest

Bij cowboyfeesten kunnen ook Indianen welkom zijn. Klappertjespistolen, tooien en lasso’s maken de avond om niet te vergeten. De genodigden moeten wel openstaan voor de flinke dosis countrymuziek die de avond hoort te vullen.
 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in