Iedere ouder is vertrouwd met dit probleem. Je kids groeien snel, en je hebt stapels gebruikte kleding die je niet zomaar wilt weggooien. Ze zijn ook het babyspeelgoed ontgroeid. Al die gebruikte spullen nemen heel veel plaats in op zolder. Daar staan de spullen te verkommeren. Dan kun je deze maar beter verkopen, dat brengt tenminste nog wat geld op. Je kan verschillende kanalen gebruiken hiervoor, denk maar aan tweedehands websites als Kapaza.be, 2deHands.be, Marktplaats.nl, ebay.nl, tweedehandsbeurzen, enzovoorts. Hier volgt een overzicht van enkele mogelijkheden en hoe je te werk gaat.

Beslis eerst welke spullen je wilt verkopen

Heel belangrijk is om eerst een selectie te maken van welke spullen je echt aan vreemde mensen wil verkopen. Kleding of andere spullen met een emotionele waarde, houd je misschien liever nog even opzij voor als je zus, schoonzus of vriendin ooit aan kinderen begint. Als je een overzicht hebt van alle verkoopbare spullen, bepaal je de prijs die je er nog voor wenst te ontvangen. Deze prijs kun je dan gebruiken als richtprijs bij een eventuele onderhandeling over de verkoop.

Neem foto's

Neem foto's van de spullen die je wenst te verkopen. Via een online kanaal heb je die nodig om je goederen aan te prijzen. Let hierbij goed op de details. Een kinderstoel die op een vuile vloer staat, doet de potentiële kopers namelijk al snel denken dat die stoel misschien net zo vies is als de vloer eronder, waardoor een verkoop vaak niet overwogen wordt. Zorg ervoor dat je foto helder en scherp is. Maak duidelijk over welk product het gaat. Zorg dat je het zo mooi mogelijk in beeld brengt. Dat wil vooral zeggen dat hetgeen op de achtergrond staat, de aandacht van de te koop gestelde goederen niet mag afleiden. Zo weinig mogelijk rommel en vuil is dus de boodschap.

Grote stukken, verkoop via tweedehands-sites

Grote zaken, zoals babykamer, kinderbox, groot speelgoed, kinderstoel, buggy, enzovoorts bied je het beste aan via een tweedehands-site. Via zo'n site kun je namelijk een veel groter publiek tegelijk bereiken. Zo vind je aanzienlijk sneller een koper voor je aangeboden spullen. Enkele voorbeelden van zo'n sites zijn Kapaza.be, 2dehands.be, hebbes.be, marktplaats.nl en ebay.nl. Er zijn natuurlijk talloze gelijksoortige sites in België en Nederland die je eenvoudig op weg kunnen helpen. Je gaat op zo'n site eerst van start met een profiel aan te maken. Meestal gaat dit gepaard met het plaatsen van de eerste advertentie. Maak voor ieder product een afzonderlijk advertentie aan. Probeer de categorie waarin de advertentie geplaatst wordt, zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Mensen die bijvoorbeeld interesse hebben in een buggy, gaan hier niet in de categorie kleding naar op zoek.

Promoot je advertenties

Nadat je advertenties op de tweedehandssite van jouw keuze zijn geplaatst, kun je deze promoten. Dat kan via Facebook, Netlog en vele andere sociale-netwerksites. Het voordeel hierbij is dat al je vrienden zien dat je spullen te koop aanbiedt. Als die vrienden op hun beurt mensen kennen die op zoek zijn naar baby- of kinderspullen, kunnen zij jouw gegevens aan hen doorgeven. Zo vergroot je het netwerk van potentiële kopers aanzienlijk.

Kleine spullen, tweedehandsbeurzen

Voor de kleine spullen is het nogal omslachtig om via tweedehands-sites te werken. Mensen vinden het vaak niet de moeite om 20 minuten met de wagen te rijden voor een T-shirt van 1€. In België en Nederland zijn verschillende organisaties die regelmatig tweedehandsbeurzen organiseren. In België is de Gezinsbond is een van de bekendste organisaties. Voor Nederland kun je op de site www.kinderkledingbeurs.nl kijken wanneer een tweedehandsbeurs in jouw regio is. Die tweedehandsbeurzen zijn namelijk enkel toegankelijk voor verkopers van baby- en kinderspullen. Dat wil zeggen dat je ook een doelgericht publiek aan je stand krijgt. Grote spullen kun je hier zeker ook mee naartoe nemen. Maar deze beurzen zijn ideaal om je overtollige kinderkleding en klein speelgoed weg te werken. Het standgeld hiervoor is zeer democratisch.

Hoef je er geen geld meer voor?

Heb je kleding, speelgoed of andere kinderspullen die nog perfect bruikbaar zijn, maar waarvoor je geen geld meer wilt? Aarzel dan niet en maak een ander gezin gelukkig hiermee. Ken je niemand in jouw omgeving die jouw spullen nog kan gebruiken? Dan kun je je goederen altijd afgeven in een kringloopwinkel in je buurt. Kleding en schoenen kun je ook in een gesloten zak in een container van spullenhulp in je buurt stoppen. Dan maak je altijd iemand gelukkig, en wordt de wereld weer net iets mooier.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in