Ons kindje kreeg met vier weken erg veel last van eczeem. Daarvoor huilde het al geruime tijd dertien uur per dag. De oorzaak konden wij niet vinden, aangezien alles in orde leek en wij de 3 R'en duidelijk toepasten. Toen het eczeem uitbrak constateerde de huisarts koemelkallergie. Baby kreeg speciale dieetvoeding. Echter, het slaapprobleem bleef. Baby hield zichzelf wakker en wanneer het eindelijk sliep schrok het wakker van de eigen (ongecontroleerde) bewegingen. Op advies van het consultatiebureau zijn wij gaan inbakeren. Inbakeren helpt echt.

Als jouw pasgeboren kindje zichzelf wakker houdt of telkens wakker schrikt, kan het last krijgen van slaaptekort. Dit is niet alleen voor het kind, maar ook voor jouzelf een probleem.

Oorzaak

Door het eczeem, veroorzaakt door de koemelkallergie, en de ongecontroleerde bewegingen van de pasgeborene, wordt het niet kunnen slapen niet alleen voor baby een probleem, maar ook voor de ouders. Kindjes met eczeem hebben vreselijk veel jeuk en wanneer ze eindelijk slapen, maken ze zichzelf wakker door de ongecontroleerde bewegingen van armpjes en beentjes.

Starten met inbakeren

Op advies van het consultatiebureau zijn wij gaan inbakeren met een Pacco Piccolo doek. Dit systeem bestaat uit twee delen die met klittenband op een speciale manier aan elkaar worden bevestigd. De eerste (paar) keer is het even proberen hoe de doeken exact werken. Zodra ik de doeken had gekocht en had uitgepakt vond ik het er toch even een beetje eng uitzien. Moet mijn kind hier echt in? Zit dat niet te strak? Hoe krijg ik dat in vredesnaam goed bevestigd? Gelukkig zit er een duidelijke beschrijving bij en zijn er instructiefilmpjes op internet te vinden. Zodra je de handigheid vindt, is het echt een uitkomst. Doordat het een klittenbandsysteem is, hoef je niet te stunten met veiligheidsspelden en zitten de doeken (meestal) gelijk strak genoeg om je kindje het gevoel van beperkte ruimte te geven. Dit gevoel geeft je kindje rust en een gevoel van veiligheid.

Werking

Doordat je kindje zich echt moet overgeven, zal het rustiger slapen. Let op dat er op dag twee of dag drie van het inbakeren altijd een dip komt. Dit komt omdat je kindje dan zo is uitgerust na al dat slaaptekort, dat het gaat protesteren, gewoon om te zien wat hem dat oplevert. Even doorbijten, is het advies. Je kindje zal zich snel weer over gaan geven aan de inbakering en zo het rustige slapen weer oppakken.

Pacco doeken zijn bij juist gebruik erg veilig. Let wel op dat je de doeken na inentingen en bij verhoging/koorts niet mag gebruiken, omdat het dan te warm voor je kindje kan worden. Voor de juiste voorschriften verwijs ik je dan ook graag naar de instructie en veiligheidsvoorschriften van Pacco.

Al met al is het Paccosysteem erg handig en brengt het, bij juist gebruik, de gewenste rust voor jou en je kindje. Een aanrader!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in