Het nieuwe jaar is in zicht en dat betekent dat er alweer volop gespeculeerd wordt over de modetrends van 2022. Ook sieraden maken een belangrijk onderdeel uit van een outfit. Met de juiste accessoires geef je elke outfit de finishing touch. Ben je benieuwd welke horloges het helemaal gaan worden in 2022? Hieronder vind je 5 trends in dameshorloges voor het nieuwe jaar.

1. Stay classy

Een horloge voor dames mag in 2022 heel klassiek zijn. Deze hebben dan vaak wel een modern jasje. Dit noemen we ook wel retro horloges. De klassieke horloges van 2022 zijn klein en elegant, maar hebben vaak wel meerdere handige functies. Zo zal er vaak een datumteller op zitten en beschikken de meeste modellen ook over een secondewijzer. Een klassiek horloge kan een ronde horlogekast hebben, maar ook een rechthoekige horlogekast.

2. Tweekleurige horloges zijn het helemaal.

Waar we in het afgelopen jaar veel ros├ęgoud zagen bij horloges, zien we het komende jaar een nieuwe trend: tweekleurige horloges. Het ros├ęgoud is beslist niet uit de mode, maar hier mag best een ander kleurtje bij. Vaak zie je bij tweekleurige horloges dat de details afgewerkt worden in een andere kleur. Zo heeft het randje rondom de horlogekast bijvoorbeeld een afwijkende kleur of zijn de wijzerplaten anders gekleurd dan de rest van het horloge. Altijd catchy!

3. Ga voor luxe.

De luxe merken behouden hun positie in het nieuwe jaar. Met een merkhorloge zit je dus altijd goed. Natuurlijk wordt bij de bekendere merken ook alles uit de kast getrokken om de horloges volgens de laatste trends te ontwerpen. In de luxe horloges zal je dan ook vaak meerdere trends met elkaar gecombineerd zien. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvol Michael Kors horloge.

4. Alles wordt smal.

In 2022 wordt alles een beetje kleiner en fijner afgewerkt dan we tot nu toe gewend waren. In 2020 en 2021 zagen we de horloges steeds breder worden. In het nieuwe jaar zal deze trend zich keren. Niet alleen de uurwerkjes zelf worden smaller, maar ook de horlogebanden zullen steeds smaller worden. Een klein dameshorloges oogt al snel luxe en verfijnd. Vooral wanneer je vrij smalle polsen hebt, ben je waarschijnlijk blij met deze trend. Geen zwaar, grof horloge meer, maar klein en fijn!

5. Wees sportief.

Wees sportief en kies voor een smartwatch. Ook in 2022 is de smartwatch weer een trendy keuze. Een smartwatch ziet er niet alleen strak uit, maar is ook nog eens heel handig om je sportieve prestaties bij te houden. Bovendien kan dit sporthorloge vaak gekoppeld worden aan je telefoon, waardoor je al je meldingen meteen ziet binnenkomen. Wel is het zo dat een smartwatch altijd digitaal de tijd weergeeft. Natuurlijk hangt het dus van je eigen voorkeur af of jij een digitaal of een analoog horloge om je pols wilt dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in