Schoonmaken, een taak die nooit voorbij lijkt te zijn. Dan ben je klaar met de badkamer en kan de keuken ondertussen wel weer een grote schoonmaak krijgen. Vaak heb je wel een ritme en een routine en weet je dan ook precies wat je moet doen en wat je niet hoeft te doen. Echter zijn er altijd een paar dingen dei we allemaal vergeten schoon te maken. Dat is niet perse erg, maar wel handig om eens bij stil te staan zodat je het misschien wel een keer gaat schoonmaken!

De herbruikbare boodschappentas

Elke week wordt het goed en grondig gebruikt voor het vervoeren van de boodschappen en het is zeker een goed alternatief voor de plastic tassen, maar het is ook een bron van bacteriƫn. De tas krijgt namelijk allemaal verschillende dingen te verduren en wordt ook overal en nergens op de grond gezet. Gooi het daarom ook regelmatig in de was, afhankelijk van hoe vaak jij je boodschappen doet. Daarnaast zou ik groentes voortaan in een ander tasje doen, zodat deze niet direct in aanraking komen met de binnenkant van de boodschappentas.

De tandenborstelhouder

Dat je je tanden goed schoon wil houden is natuurlijk er goed, maar natuurlijk druppelen er ook bacteriƫn en restjes tandpasta naar beneden. Deze komen dan op de tandenborstelhouder. Als je te lang wacht met dit schoonmaken, kan er zelfs schimmel op komen. Het is slim om dit dan ook wekelijks schoon te maken. Dit kan met allesreiniger of afwasmiddel, maar je kan er ook voor zorgen dat je het simpelweg in de vaatwasser stopt. Als je hier routine van maakt, kost het gelukkig niet veel tijd en moeite.

De sifon van je wastafel

De wastafel schoonmaken doen we allemaal, ook om te zorgen dat het er weer mooi uitziet. Wel is het slim om het gebogen gedeelte van de afvoerpijp onder de gootsteen of de wastafel ook eens schoon te maken. Water en vuil kan zich daar namelijk erg makkelijk gaan ophopen, wat kan gaan zorgen voor vervelende geurtjes. Met en moersleutel en een emmer kan je deze viezigheid opruimen door het op te vangen. Spoel de pijp dan ook met schoon water na en check meteen even of het niet lekt. Dat zou voor nog meer zooi zorgen!

Wanneer het niet meer op te lossen is, schakel dan hulp in. Hoe en wat, kan je in dit artikel terugvinden.

De vaatwasser en wasmachine

De plek waar al veel wordt schoongemaakt moet je zelf ook schoon houden natuurlijk. De afvoerpijpjes en zeefjes in de vaatwasser kunnen heel makkelijk verstopt raken. Ook is het slim om de randen van de wasmachine goed schoon te maken en het oude vieze water eens weg te laten gaan. Niks is zo goor als het willen wassen van kleding en dat het er alsnog niet schoon uit weet te komen. Door dit eens een keer schoon te gaan maken en een heel heet programma aan te zetten, komt jouw kleding ook een stuk schoner uit de wasmachine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in