Sporten met een sporthorloge biedt veel voordelen. Je kan een sporthorloge een beetje vergelijken met een personal trainer. Een sporthorloge motiveert je en is als het ware een symbolische stok achter de deur voor als je even geen zin hebt in sporten of andere activiteiten. Er zijn namelijk sporthorloges die je zo kan instellen dat ze je waarschuwen als je te lang niet bewogen hebt of als je wekelijkse sportmoment weer is aangebroken. Zo word je er constant aan herinnerd dat je nu echt in actie moet komen.

Efficiënt werken aan je trainingsdoelen

Met een sporthorloge kan je tijdens het sporten of een andere activiteit meten hoeveel inspanning je levert. Het dient als stappenteller tijdens het wandelen en vertelt je hoeveel kilometer je hebt hardgelopen of gefietst en hoeveel calorieën je daarbij hebt verbrand. Het sporthorloge meet tijdens de inspanning continu je hartslag, zodat je weet of je in het voor jou maximale hartslagbereik zit. Op deze manier kan je je training heel gericht aansturen en zo aan bepaalde trainingsdoelen werken.

Met een sporthorloge blijf je gemotiveerd

Je kan je sporthorloge ook zo instellen dat het tijdens de training je statistieken bijhoudt. Die kan je naderhand uitlezen, zodat je weet wat je hebt gepresteerd en hoe je ervoor staat. Ook op basis hiervan kan je je training gericht aanpassen. Een sporthorloge houdt je altijd gemotiveerd, want als je eenmaal je doelen hebt bereikt ga je jezelf weer nieuwe doelen stellen, die je met behulp van je sporthorloge kan bereiken.

Meet je slaapkwaliteit voor betere sportieve prestaties

Er zijn ook sporthorloges op de markt die je slaapkwaliteit kunnen monitoren. We weten allemaal dat voldoende nachtrust heel belangrijk is. Je raakt er goed uitgerust van en je hebt meer energie voor het sporten, wat je sportieve prestaties natuurlijk weer ten goede komt. Sporthorloges die je slaap monitoren meten hoeveel uur je hebt geslapen en drukken in percentage uit hoe hoog je slaapkwaliteit is geweest. Sommige sporthorloges kunnen je zelfs adviezen geven over hoe je je slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Sporthorloges bieden handige functies

Sommige sporthorloges hebben een ingebouwde muziekspeler, GPS en een functie om contactloos te kunnen betalen. Muziek zorgt bij veel mensen voor een extra stimulans tijdens het sporten. Je wordt er vrolijk van en door opgezweept en bent eerder geneigd net dat stapje extra te zetten. Ben je hongerig en dorstig geworden door al dat sporten? Geen probleem. Zoek via de GPS de route naar de dichtstbijzijnde supermarkt en reken wat je hebt gekocht snel en eenvoudig af met je sporthorloge. Je hoeft geen rugzak met eten en drinken en een smartphone meer mee te nemen.

Welk sporthorloge past bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten sporthorloges van diverse merken te koop. Je kan al een sporthorloge kopen vanaf € 72,-. Deze sporthorloges hebben uiteraard minder functies dan de duurdere sporthorloges. Ga vooral goed voor jezelf na wat je zoekt in een sporthorloge. Waar ga je hem voor gebruiken? Moet het waterdicht zijn? Wil je berichten en oproepen ontvangen op je sporthorloge? Moet het sporthorloge een ingebouwde muziekspeler hebben? Wil je er contactloos mee kunnen betalen? Stel jezelf deze vragen en doe online research naar de best geteste en verkochte sporthorloges. Zo vind je gegarandeerd een sporthorloge dat bij je past. Lees voor meer inspiratie over sport en gezondheid de blog Een snelle route naar een gezonder leven via sporten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in